Bilirkişi rakı parası istedi. Rüşvet alırken suçüstü yakalandı!

Samsun'da bir davada bilirkişilik yapan 71 yaşındaki orman mühendisi M.Ö., rüşvet alırken yakalandı. M.Ö.'nün 3 bin lirayı rakı parası olarak istediği tespit edildi.

Google Haberlere Abone ol
Bilirkişi rakı parası istedi. Rüşvet alırken suçüstü yakalandı!

Samsun'da bir davada bilirkişi olarak görevlendirilen orman mühendisi, 3 bin lira rüşvet alırken polis tarafından suçüstü yakalanıp gözaltına alındı.

Samsun'da Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde orman mühendisi olarak görev yaparken emekli olan 71 yaşındaki M.Ö. mahkemelerde bilirkişi olarak görev yapmaya devam etti. Bir orman kesimi davasıyla ilgili mahkemede görevlendirilen M.Ö., hakkında dava açılan kişiye " Bu davada 20 bin lira ceza alırsın. Bana 3 bin lira rakı parası verirsen bilirkişi raporunu senin lehine hazırlarım" dediği iddia edildi. Kendisinden 3 bin lira rüşvet istenilmesi üzerine hakkında dava açılan şahıs, polise şikayette şikayette bulundu. Olay savcıya haber verildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, M.Ö.'yü önceden seri numaraları alınmış 3 bin lira parayı teslim alırken suçüstü yakaladı. KOM polisi tarafından gözaltına alınan M.Ö., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Samsun Adliyesine sevk edilen M.Ö., savcıya ifade verdikten sonra tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edldi. M.Ö., mahkemece yurt dışına çıkış yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin