Beşiktaş'ta gece kulübünde yangın! Ölü ve yaralılar var!

Beşiktaş Gayrettepe'de tadilatta olan gece kulübünde tadilat sırasında yaşanan patlamanın ardından yangın çıktı. Can kaybının giderek arttığı yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 29'a yükseldi. Yangın sonrası incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Gül, "Tadilat dolayısıyla da çalışanlar hayatını kaybetti ve yaralandı." dedi. 8 şüpheli gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Beşiktaş'ta gece kulübünde yangın! Ölü ve yaralılar var!

Beşiktaş Gayrettepe'de tadilat yapılan bir gece kulübünde iddiaya göre patlamanın ardından yangın çıktı. Faciada şu ana kadar 29 kişi hayatını kaybetti.

 16 KATLI BİNADA YANGIN

Olay Gayrettepe'de Yıldız Posta Caddesi Esentepe Mahallesi Gönenoğlu Sokak'ta saat 13.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Ramazan dolayısıyla kapalı olan 16 katlı binanın en alt katında bulunan Masquerade adlı gece kulübünde tadilat yapıldığı sırada sahnenin yanında bir patlama oldu.

Binanın kulüp olarak kullanılan eksi 1 ve eksi 2. katındaki yangına itfaiye ekipleri 31 araç ve 86 personelle müdahale etti.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, saat 12.47’de Gayrettepe Mahallesi Gündoğdu Sokak'ta bulunan 16 katlı binanın eksi 1 ve eksi 2. katında faaliyet gösteren eğlence merkezinde yangın çıktığı belirtildi.

İstanbul Valisi Davut Gül, olay yerine giderek yetkililerden bilgi aldı.

Yangınla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Gül, "Yangının çıkış sebebi belli değil. Binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekan. Tadilat yapılıyormuş. Tadilat dolayısıyla da çalışanlar hayatını kaybetti ve yaralandı. Olay yerinde polis sağlık ve itfaiye ekiplerimiz ilk andan itibaren müdahale ettiler. Yaralıların tedavileri, hastanelerimizde devam ediyor. Bu gece kulübünün 1987'de aldığı bir ruhsat var. 2018 yılında da ruhsat yenilenmiş" dedi.

CAN KAYBI ARTTI 

İstanbul Valiliği, Beşiktaş'ta 16 katlı bir binanın altındaki eğlence merkezinde çıkan yangında 27 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

5 ŞÜPHELİ İÇİN GÖZALTI KARARI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da olayla ilgili 3 savcının görevlendirildiğini açıkladı. Tunç şöyle konuştu: "Olayla ilgili işyeri yetkilisi 3 kişi ile birlikte mesul müdür ve tadilattan sorumlu 1 kişi olmak üzere toplam 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir."

8 GÖZALTI

29 kişinin öldüğü yangınla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında aralarında işletme müdürü ve iş yerinin ortaklarının da aralarında bulunduğu 8 şüpheli gözaltına alındı.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLIK BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı "Yangını araştırmak üzere Bakanlığımıza bağlı 3 Başmüfettiş ve 2 İş Müfettişi görevlendirilmiştir. Bakanlığımız olarak süreci yakından takip ediyoruz." açıklaması yaptı.

YERLİKAYA: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olayla ilgili şu açıklamada bulundu:

"İstanbul Beşiktaş Gayrettepe’de meydana gelen yangınla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Konuyla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TELEFONLA BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da bir eğlence merkezinde çıkan yangınla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı telefonla arayarak bilgi aldı.

SAĞLIK BAKANI KOCA 26 AMBULANS GÖREVLENDİRİLMİŞTİR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eğlence merkezinde çıkan yangınla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak şu bilgileri paylaştı:

"Olay yerine 26 adet ambulans ve 1 UMKE timi görevlendirilmiştir. Kayıplarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum."

İMAMOĞLU: 'KAÇAK BİR MÜDAHALE YAPILMIŞ'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da bölgeye giderek incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da "Tadilat veya inşaat başvurusu yok. İki kat aşağıda olmasından dolayı görünmeyen alanda. Şikayet de yok. Kaçak bir müdahale yapılmış" bilgisini verdi. 

İmamoğlu, "12.54'te itfaiye araçlarımız buraya ulaşıyor. 106 personelimiz ve 37 araç müdahale ediyor. Edindiğimiz bilgiyle, ne yazık ki binanın altında bir gece kulübü olarak işletilen mekanda gündüz bir tadilat işlemi var. Arama ve inceleme çalışmaları sürüyor. Tadilat veya inşaat başvurusu yok. İki kat aşağıda olmasından dolayı görünmeyen alanda. Şikayet de yok. Kaçak bir müdahale yapılmış" dedi.

 

 

Kaynak: DHA-İHA
Etiketler şişli yangın
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin