Beklenen İstanbul depremi hakkında ezber bozan açıklama. Uzmanlar ikiye bölündü. Şener Üşümezsoy: Fay aktif değil

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan dikkat çeken deprem açıklaması geldi. Marmara Denizi'nde büyük bir deprem beklenmediğini kaydeden Üşümezsoy, adalar fay hattının ölü bir hat olduğunu ve aktif olamayacağını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Beklenen İstanbul depremi hakkında ezber bozan açıklama. Uzmanlar ikiye bölündü. Şener Üşümezsoy: Fay aktif değil
Medyatava

Beklenen İstanbul depremi hakkında uzmanlar resmen ikiye bölündü.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından beklenen İstanbul depremiyle ilgili farkındalığın artmasıyla bir yorum da Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan geldi.

Üşümezsoy, Marmara Denizi'nde büyük bir deprem beklenmediğini, fay hattının ölü olduğunu ve büyük bir deprem tehlikesi olmadığını belirtti.

ÜŞÜMEZSOY'DAN DEPREM AÇIKLAMASI

Adalar fayı hakkında açıklama yapan Üşümezsoy, “Adalar fayı, 1999 yılından beri Marmara’da deprem oluşturan Kuzey Anadolu fayı dediler ama Kuzey Anadolu fayı Yalova Çınarcık kıyı düzlüğünün batıya doğru devam eden kesimidir. Adalar fayı ölü bir faydır ve bu ölü fay Marmara denizi açılırken çalışmıştır” ifadelerini kullandı.

"ADALARDAKİ FAY AKTİF DEĞİL"

Açıklamalarına devam eden Üşümezsoy, “Adalar'daki fay, düşey bir fay ve aktif değil. Marmara Denizi açılırken Adalar'da ve Tekirdağ’da oluşmuş ama artık çalışmıyor. Kuzey Anadolu kuzeyden güneye doğru 45 derece sıkıştırmayla oluşmuş bir fay. O da doğu batı girişli çukurların güneyinde yer alıyor." diye konuştu.

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin