Batan gemiyi arama kurtarma çalışmalarında dördüncü gün! Bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan kargo gemisinin 6 kişilik mürettebatı için başlatılan arama kurtarma çalışması dördüncü gününde devam ediyor. Sabah erken saatlerde hazırlıklarını yapan dalgıçlar batık gemiye yeniden dalış gerçekleştirdi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ekiplerince enkaza dalış yapıldı. Dün gemide aşçılık yapan 33 yaşındaki Zeynep Kılınç'ın cansız bedenine ulaşıldı.

Google Haberlere Abone ol
Batan gemiyi arama kurtarma çalışmalarında dördüncü gün! Bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında 51 metre derinlikte denizin tabanına oturan "Batuhan A" adlı kargo gemisiyle ilgili 4 gündür devam eden çalışmalara 700'ün üzerinde personel katılıyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ekiplerinin önceki gün enkaza gerçekleştirmeyi planladığı ancak hava muhalefeti nedeniyle ertelenen dalış, hava şartlarının daha elverişli olmasıyla dün yapıldı.

Bu sabah erken saatlerde hazırlıklarını yapan dalgıçlar batık gemiye yeniden dalış gerçekleştirdi.

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

Havadan ve karadan devam eden arama kurtarma çalışmalarına ilişkin Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, gemide bulunan 6 mürettebattan biri olan Zeynep Kılınç'ın cenazesinin, otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildiği aktarıldı.

Kayıp 5 mürettebat için arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtilen açıklamada, şu değerlendirmelere yer verildi:

"Soruşturmanın, Bursa Cumhuriyet Başsavcıvekili koordinesinde Karacabey Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 1 Cumhuriyet Başsavcıvekili, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı ve 2 Cumhuriyet Savcısı tarafından titizlikle yürütüldüğü, olayın aydınlatılması ve varsa sorumluların tespit edilebilmesi için deniz kaza kırımında yetkin bilirkişi görevlendirildiği, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur."

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Marmara Denizi'nde batan Batuhan-A isimli kargo gemisinde arama kurtarma çalışmalarının sürdürdüğünü bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Deniz Kuvvetleri'miz tarafından Batuhan-A isimli kargo gemisinde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. TCG Akın'da görevli dalgıçlarımız tarafından iki dalış yapılarak kargo gemisinde görevli bir personelin naaşı su yüzeyine çıkartıldı ve Sahil Güvenlik birimlerine teslim edildi. Deniz Kuvvetleri'miz tarafından arama kurtarma çalışmalarına akşam da devam edilecek."

DÜN BİR CESEDE ULAŞILDI

Geminin enkazında bir personelin cesedine ulaşıldığını belirten Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, 700'den fazla kişinin katılımıyla bölgede çalışmalara devam edildiğini söyledi. 

Kıyıdan 4 mil açıkta batan geminin enkazından çıkarılan ceset, ekipler tarafından Karacabey Kurşunlu Limanı'na getirildi.Otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderilen cesedin, gemide aşçılık yapan 33 yaşındaki Zeynep Kılınç'a ait olduğu belirlendi.

Çalışmaların Kılınç'ın cansız bedeninin bulunduğu bölgede sürdüğünü belirten Vali Demirtaş, dalgıçların bir alt katta da tarama yapacaklarını ifade etti.

Vali Demirtaş, koşulların uygun olması halinde bugün bir dalış daha yapılacağını dile getirerek, yeterli dalış personeline sahip olduklarını sözlerine ekledi.

ADANA'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Kılınç'ın cenazesi otopsinin ardından uçakla İstanbul’a, oradan da Adana’ya gönderilecek. Cenaze, Karataş ilçesi Adalı Köyü’nde toprağa verilecek.

3 YILDIR GEMİLERDE ÇALIŞIYORMUŞ

Evlenip boşandığı ve çocuğu olmadığı öğrenilen Kılınç’ın, 3 yıldır gemilerde çalıştığı belirtildi. Kılınç'ın aşçılığın yanı sıra gemideki birçok işe de yardım ettiği öğrenildi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin