Barış bildirisine imza attıkları için görevden alınmışlardı. Görevlerine iade edilen Akademisyenler Mühdan Sağlam ve Adem Yeşilyurt tekrar ihraç edildi

Barış bildirisine imza attığı için ihraç edilen akademisyenler arasında yer alan Mühdan Sağlam, mahkemenin iade kararı sonrası yeniden ihraç edildiğini açıkladı. Kocaeli Üniversitesi'nden ihraç edilen Adem Yeşilyurt da geçtiğimiz yıl göreve iade edilmesine rağmen yeniden ihraç edildi.

Google Haberlere Abone ol
Barış bildirisine imza attıkları için görevden alınmışlardı. Görevlerine iade edilen Akademisyenler Mühdan Sağlam ve Adem Yeşilyurt tekrar ihraç edildi

Barış İçin Akademisyenler Bildirisi'ne imza attığı için Ankara Üniversitesi tarafından 2017 yılında ihraç edilen Mühdan Sağlam iade kararı sonrası yeniden ihraç edildiğini duyurdu.

Sağlam, Kasım 2023'te mahkeme kararıyla göreve iade edilmişti. Mardin Artuklu Üniversitesi'nde görev yapan Sağlam, istinafın yeniden ihraç kararı verdiğini sosyal medya hesabından duyurdu:

2017’de Barış Akademisyeni olduğum için ihraç edildiğim üniversiteye kasım ayında mahkeme kararıyla iade edilmiştim. Bugün istinaf mahkemesi kararıyla görevimden TEKRAR İHRAÇ EDİLDİM. Ne diyeyim, adalet elbet gelecek ve elbet döneceğiz.

ADEM YEŞİLYURT DA YENİDEN İHRAÇ EDİLDİ

2016 yılında barış bildirisine imza verdikten sonra 672 Sayılı KHK ile Kocaeli Üniversitesi’nden ihraç edilen, geçtiğimiz yıl ise görevine iade edilen Adem Yeşilyurt, yeniden ihraç edildi.

Adem Yeşilyurt için bundan sonraki yargı süreci, Danıştay başvurusu ile devam edecek.

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler akademisyen ihraç
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin