Bandırma'da sahile ceset vurdu. Batan geminin mürettebatı olup olmadığı araştırılacak

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde sahile vurmuş bir erkek cesedi bulundu. esedin 15 Şubat'ta batan geminin kayıp 3 mürettebatından 1'ine ait olup olmadığı araştırılacak.

Google Haberlere Abone ol
Bandırma'da sahile ceset vurdu. Batan geminin mürettebatı olup olmadığı araştırılacak

Marmara Denizi'nde Karacabey ilçesinin kuzeyinde 4 mil açıkta 15 Şubat'ta batan 'BATUHAN A' adlı geminin kayıp 3 mürettebatı bulunamazken, olaydan 43 gün sonra Balıkesir Bandırma ilçesi sahilinde kıyıya vuran bir erkek cesedi bulundu.

Dutliman Mahallesi sahilinde cesedi gören vatandaşın ihbarı sonrası bölgeye ekipler sevk edildi. Vücut bütünlüğü bozulan çıplak ceset, inceleme sonrası otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Cesedin kaptan Hasan Mehmet Uyanık, başmühendis-makinist Murat Çalışkan ve makine stajyeri Ahmet Atav'a ait olup olmadığı, ailelerinden alınan DNA örneklerinin karşılaştırılması ile belli olacak.

GEMİNİN BATMA NEDENİ DE ARAŞTIRILIYOR 

1300 ton yük kapasiteli ticari geminin, 1250 tonluk normal yük ile seyir halindeyken batmasının nedeni de araştırılıyor. Gemide taşınan mermer tozunun üzerinin kapatıldığı brandanın sabitlenmediği ve fırtına nedeniyle bir kısmının havalanarak yükün üzerine deniz suyunu taşıdığı, aynı zamanda yağışın, üzeri açılan mermer tozuna direkt temasıyla, yükün artan ağırlığının geminin dengesini bozduğu belirtiliyor. Böylece ağırlığı artarak dengesi bozulan geminin, yan yatıp su almaya başlayarak battığı ihtimali üzerinde duruluyor. 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin