Bakan Tekin: Derslik ile öğretmen başına düşen öğrenci sayısında dünyanın en iyi ülkeleri kategorisindeyiz

Okul açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Türkiye'de derslik başına düşen öğrenci sayısı ile öğretmen başına düşen öğrenci sayısı itibarıyla dünyanın en iyi ülkeleri kategorisindeyiz.' dedi. Bakan konuşmasında Türkiye genelinde bakanlığın yaptığı okulların tamamının deprem açısından depreme dayanıklı ve konforlu olduğunu vurguladı.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Tekin: Derslik ile öğretmen başına düşen öğrenci sayısında dünyanın en iyi ülkeleri kategorisindeyiz

Bakan Tekin, Eyüpsultan'da Özdemir ailesinin bağışlarıyla yapılan Hüsnü Özdemir İmam Hatip Ortaokulu ile depreme dayanıklı hale getirildikten sonra yeniden eğitime başlanan Nişancı Ortaokulu'nun açılış törenlerine katıldı.

Hüsnü Özdemir İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen törende konuşan Tekin, göreve başladığı günden beri sadece hayırseverler tarafından yaptırılan okulların açılışına katıldığını, amacının hayır sahiplerine teşekkür edip destekte bulunmak olduğunu söyledi.

'DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDAYIZ' 

Türkiye'de eğitim öğretim imkanları açısından önemli mesafeler katedildiğini dile getiren Tekin, "2002 verileriyle 2024 yılının verilerini karşılaştırdığımızda, bunu dünyanın herhangi bir ülkesindeki veriler diye karşımıza getirsek 'Adamlar eğitimde devrim yapmışlar.' deriz. Şu an Türkiye'de derslik başına düşen öğrenci sayısı ile öğretmen başına düşen öğrenci sayısı itibariyle dünyanın en iyi ülkeleri kategorisindeyiz. Bizim çocukluğumuzda 60 kişilik sınıflarda okurduk. Ders kitabımız için şehirdeki tek kitap kırtasiye dükkanına giderdik, parasını verirdik ama kitapların ne zaman geleceğini bilmezdik. Genellikle kitaplarımızın tamamına birinci yarı yılın sonunda ulaşırdık." ifadelerini kullandı.

'OKULLARIMIZ DEPREME DAYANIKLI HALE GELDİ'

İstanbul Valisi Davut Gül de son 30 yılda İstanbul'da hayırseverler tarafından yılda ortalama 12 okul yapıldığını anlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde kentteki okulların tamamının elden geçirildiğini kaydeden Gül, "Okullarımız depreme dayanıklı hale geldi. Dolayısıyla evlatlarımızı okula gönderirken hiç kimse 'Acaba okul sağlam mı? Değil mi?' endişesine kapılmadan yavrularını gönderiyor." dedi.

Gül, son 8 ayda 34 hayırseverle protokol yaptıklarını belirterek, amaçlarının 30 yılda yapılan kadar okulu İstanbul'a kazandırmak olduğunu dile getirdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde deprem ve kentsel dönüşüm konusunda okullarda yapılan çalışmaların önemine değinerek, bunun bir devlet yönetimi için en önemli adımlardan biri olduğunu kaydetti.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ise ilçede yapılacak yeni okullarla hedeflerinin tamamen tekli eğitime geçerek çocukların sabahın erken saatinde okulda olması gerekliliğini ortadan kaldırmak olduğunu anlattı.

Evinden uzak noktalardaki okullara gitmek zorunda olan lise öğrencileri için de ilçedeki okul sayısının artırılması gerektiğini vurgulayan Köken, liseye geçişte ilk 5 bine giren öğrencilere de burs vereceklerini açıkladı.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin