Bakan Şimşek'ten flaş vergi açıklaması. Vergilerde artış olacak mı? Bakan Şimşek noktayı koydu: KDV, kurumlar ve gelir vergisi oranlarında genel bir artış olmayacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uygulanan ekonomi programının özünün enflasyonu tek haneye indirmek olduğunu vurguladı. Spekülatif amaçlı bazı iddiaların ortaya atıldığını belirten Şimşek, "KDV, gelir vergisi, kurumlar vergisi genel oranlarında artış olmayacak. Motorlu taşıtlar vergisine (MTV) ilişkin yeni bir düzenlemeyi aklımızın ucundan bile geçirmedik" dedi. Bakan Şimşek kur hedeflerinin bulunmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Şimşek'ten flaş vergi açıklaması. Vergilerde artış olacak mı? Bakan Şimşek noktayı koydu: KDV, kurumlar ve gelir vergisi oranlarında genel bir artış olmayacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon kanalında ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Şimşek'in açıklamalarından öne çıkanlar:

Programımızın özü enflasyonu tek haneye indirmektir. Şu anda fiyat istikrarından uzağız ama hedefimiz bu.

İkinci hedefimiz borç oranını yüzde 40 seviyesinin altında kalıcı olarak tutmak. Üçüncü hedefimiz sürdürülebilir cari açıktır.

Bu hedeflere ulaşmada bize ayak bağı olan kur korumalıdan çıkış hedefimiz var. Burada piyasaları bozmadan kademeli çıkış hedefliyoruz.

Enflasyonu yükseltecek adım atmayacağız. Biz vatandaşımıza da piyasalara da sürpriz yapmayacağız

"KDV ARTIŞI OLMAYACAK"

KDV genel artışı olmayacak, kurumlar vergisi genel artışı olmayacak, gelir vergisi oranlarında genel bir artış olmayacak, MTV'ye ilişkin yeni bir düzenleme olmayacak.

Bütçe disiplinini sağlayacağız.

Kur hedefimiz yok ve olmayacak, serbest kur rejimindeyiz.

Seçim sonrasına liranın değer kaybına ilişkin beklentiler bana çok anlamlı gelmiyor

Piyasada Merkez Bankası var, piyasaya arz ediyor bu doğru, ama bunun dışında müdahalemiz yok diyorlar.

Yurtdışından kaynak girişi var. Küresel olarak faiz indirimleri bekleniyor. Bu da risk iştahını artıracak. Türkiye gibi hikayesi olan ülkelere fon akışı devam edecek.

Dünya Bankası ve uluslararası bankalarla çok iyi diyaloglar kurduk.

Uzun vadeli ve uygun koşullarda 12,7 milyar dolar proje kredisi bekliyoruz.

TL'yi destekleyen, cazip hale getiren bir politika seti var. Biz programımızı uygulayacağız, başarılı bir şekilde uygulandığında lira itibar kazanacak, reel olarak değer kaybetmeyecektir.

 

BORSA AÇIKLAMASI


Biz piyasaları tedirgin edecek adımlar atmayız. Vergide adalet konusu üzerinde de çalışıyoruz. Şu an itibariyle ne borsaya ne de başka alana piyasayı bozacak vergi düzenlemesi gündemimizde değil.

Biz önden yüklemeli olarak vergileri düzenledik. Biz deprem açığını finanse etmek için gereğini yaptık. Bundan sonra da ince işçilik yapacağız.

KKM'DEN ÇIKAN AĞIRLIKLI OLARAK TL MEVDUATA GİTTİ


KKM'deki düşüş dövize gitmedi. TL mevduatı 12 puan arttı. KKM'den çıkan ağırlıklı olarak TL mevduata gitti.

KKM'nin cazip olmaktan kendi kendine çıkacağını düşünüyorum. KKM'de 27 haftadır kesintisiz düşüyor. Demek ki KKM cazip olmaktan çıkıyor. O konuda rahatım. KKM'den çıkışı başaracağız.

KREDİ KARTLARINA DÜZENLEME


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son günlerde gündeme gelen kredi kartına düzenleme geleceğine ilişkin iddialara ise şu yanıtı verdi: "Önemli olan bankaların kurallara uyması, limitleri belirlerken gerçekçi beyan, belgeye dayalı olması, bu limitlerin bütünlük arz etmesi, o konulara bakacağız ama yaptığımız sonuçlandırdığımız bir çalışma yok"

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin