Bakan Fidan'ın diplomatik temasları sürüyor. İsveç ve Türkmenistanlı mevkidaşları ile telefonda görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ve Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Billström ile yapılan görüşmede, İsveç'in NATO üyeliği süreci, Türkiye-İsveç-Finlandiya arasındaki Daimi Ortak Mekanizmanın gelecek toplantılarının hazırlıkları ve Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkileri ele alındı.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Fidan'ın diplomatik temasları sürüyor. İsveç ve Türkmenistanlı mevkidaşları ile telefonda görüştü

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Bakan Fidan, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström’le bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, İsveç'in NATO'ya üyelik süreci, Türkiye-İsveç-Finlandiya arasındaki Daimi Ortak Mekanizmanın müteakip toplantılarının hazırlıkları ve Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkileri ele alındı.

Fidan ayrıca Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov'la telefonda görüştü. Görüşmede, başta enerji ve sivil havacılık konuları olmak üzere ikili ilişkileri her alanda güçlendirmenin yanı sıra, çok taraflı platformlarda iş birliği imkanları ele alındı.

FİDAN DÜN DE ROMANYALI MEVKİDAŞI İLE  GÖRÜŞMÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Fidan, Romanya'nın başkenti Bükreş'te temaslarda bulundu.

Bakan Fidan, Rumen mevkidaşı Luminita Odobescu görüştü. Daha sonra Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Rumen mevkidaşı Luminita Odobescu ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Bakan Fidan, Romanya'nın Balkanlar'daki en büyük ticaret ortağı olduğunu belirterek, "Türkiye de Romanya'nın AB dışındaki en büyük ticaret ortağıdır. İkili ticaret hacmimiz son yıllarda önemli artış kaydetti. 2 yıl üst üste 10 milyar hedefini aştı. Hedefimiz 2025 yılı itibarıyla bunu 15 milyar dolara çıkarmak. Romanya'daki yatırımlarımız üçüncü ülkelerle getirildiğinde 8 milyar dolara ulaşmış durumda." demişti.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin