Bakan Bayraktar'dan nükleer santral açıklaması: Sinop ve Trakya için görüşmeler sürüyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin nükleer enerji santrali konusundaki görüşmelerinde üç temel talebi olduğunu ifade etti. Bayraktar, Sinop ve Trakya'da Çin ile devam eden müzakerelerin olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Bayraktar'dan nükleer santral açıklaması: Sinop ve Trakya için görüşmeler sürüyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen Uluslararası ATOMEXPO-2024 Forumu kapsamında Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bayraktar, Türkiye'nin nükleer enerjide ortaya koyduğu hedeflerin küresel nükleer enerji hedefleriyle uyumlu olduğunu kaydederek, "Türkiye'de 3 ayrı yerde muhtemelen 4'er reaktörle toplam 12 reaktör ve 15 bin megavatlık bir nükleer güce ulaşmayı hedefliyoruz. 2050 yılına kadar da, yani önümüzdeki 20-25 yılda Türkiye'nin mutlaka 20 bin megavat kurulu güce ulaşması gerekiyor. Bizim uzun dönemli enerji planlamamızın içerisinde bu var. Belki geri kalan kısmını küçük modüler reaktörlerle yapacağız. Bu nedenle Sinop fevkalade önemli, Trakya fevkalade önemli." ifadelerini kullandı.

Trakya'daki projeye değinen Bayraktar, "Trakya tarafında Çin ile sürdürdüğümüz müzakereler var. Bu yıl içerisinde netleştirmek ve nihayete erdirmek istiyoruz. Anlaşma safhasını geçip, inşaat safhasına geçmemiz gerekiyor. Çünkü oranın da 2030'lu yılların başında elektrik üretir hale gelmesi lazım. Trakya bizim elektrik ihtiyacımızın en yoğun olduğu yerlerden biri." dedi.

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin