Azerbaycanlılar yarın sandık başına gidiyor! İşgalden kurtarılan Karabağ'da ilk kez sandık kurulacak

Azerbaycan halkı yarın Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına gidecek. 30 yıl aradan sonra Ermeni işgalinden kurtarılan Karabağ'da ilk kez sandık kurulacak.

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycanlılar yarın sandık başına gidiyor! İşgalden kurtarılan Karabağ'da ilk kez sandık kurulacak

Azerbaycan Karabağ zaferinin ardından ilk kez seçime gidiyor. Halk 7 Şubat'ta Cumhurbaşkanını seçmek için oy kullanacak. Askeri ve siyasi başarılara imza atan mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev seçimin favorisi olarak görülüyor.

AZERBAYCAN TOPRAKLARININ TAMAMINDA OY KULLANILACAK

Yaklaşık 30 yıl sonra Ermeni işgalinden kurtarılan Karabağ'da ilk kez sandık kurulacak.

AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE 7 ADAY YARIŞIYOR

Askeri ve siyasi pek çok başarıya imza atan mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in sandıktan galip çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Seçimlerdeki diğer adaylar ise Milli Cephe Partisi Genel Başkanı Razi Nurullayev, Büyük Kuruluş Partisi Genel Başkanı Fazıl Mustafa, Büyük Azebaycan Partisi Genel Başkanı Elşad Musayev, Bütün Azerbaycan Halk Cephesi Partisi Genel Başkanı Kudret Hasanguliyev ve Bağımsız olarak Zahid Oruç ile Fuat Aliyev yer alıyor.

SEÇİMLER 1 YIL ERKENE ALINDI

Azerbaycan'da seçimler 2025 yılında yapılması planlanıyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Aliyev'in kararıyla 1 yıl erkene alındı. Azerbaycan'da 7 yılda bir düzenlenen son seçim 11 Nisan 2018'de yapılmıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin