Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in eşi Elif Duygu Adıgüzel Çekmeköy Belediyesi'ne başkan yardımcısı olarak mı atandı? Orhan Çerkez'den açıklama geldi...

Ataşehir’de CHP’den belediye başkanı seçilen Onursal Adıgüzel’in eşi Elif Duygu Adıgüzel, Çekmeköy Belediyesi’ne başkan yardımcısı olarak atandığı iddia edildi. Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez'den açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in eşi Elif Duygu Adıgüzel Çekmeköy Belediyesi'ne başkan yardımcısı olarak mı atandı? Orhan Çerkez'den açıklama geldi...

CHP'de 31 Mart yerel seçimlerinde adaylık krizinin yaşandığı seçim bölgelerinden biri de Ataşehir'di. Battal İlgezdi aday gösterilmemesinin akabinde sert bir açıklama yaparak istifa etmişti.

Adayların açıklandığı süreçte CHP'de merakla beklenen Ataşehir'de CHP Genel Merkezi tarafından Onursal Adıgüzel başkan adayı olarak ilan edildi.

Özellikle genel seçim sürecinde CHP'de Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Onursal Adıgüzel, Kılıçdaroğlu'nun karşısında yer alarak görevinden istifa etmişti.

Yerel seçimlerde ise Ataşehir'den CHP adayı olan Adıgüzel, yüzde 56,38 oy oranıyla belediye başkanı olarak seçildi.

GÜNDEMDEKİ YERİNİ KORUYOR

Onursal Adıgüzel seçim öncesinde olduğu gibi seçim sonrasında da gündemdekini yerini korumaya devam ediyor. Adıgüzel 23 Haziran ve 14 Mayıs seçimlerinde CHP'nin seçim sonuçları sistemlerinden sorumluydu. O dönem de görevini yerine getiremediği için tepkilerin hedfindeydi. Adıgüzel bu nedenle istifa etmişti.

Adıgüzel bu sefer de eşinin görevi nedeniyle günün konuşulan isimleri arasında yer aldı.

Yeni görevinde henüz bir ayı doldurmayan Adıgüzel'in eşi Elif Duygu Adıgüzel'in Çekmeköy Belediye Başkanı Yardımcısı olduğu iddia edildi.

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in eşi Elif Duygu Adıgüzel Çekmeköy Belediyesi'ne başkan yardımcısı olarak mı atandı? Orhan Çerkez'den açıklama geldi...

ÇEKMEKÖY BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez sosyal medya hesabından iddiaları yalanladı. Çerkez şu açıklamayı yaptı:

Kamuoyuna Duyuru:

Bazı sosyal medya platformları ve internet sitelerinde dolaşımda olan haberlerde, "Ataşehir Belediye Başkanı Sn. Onursal Adıgüzel’in eşi Sn. Duygu Övür Adıgüzel'in Çekmeköy Belediyesi’ne başkan yardımcısı olarak atandığı" yönünde iddialar bulunmaktadır. Bahse konu atama iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Onursal Adıgüzel'den ve eşinden herhangi bir açıklama gelmedi.

Elif Duygu Övür Adıgüzel’in Çekmeköy Belediyesi’ne başkan yardımcılığına başvurduğunu belediye başkanı Orhan Çerkez kabul etmişti. Çerkez, atanmasında sıkıntı olmadığını söylemişti. Adıgüzel'in atanmadığı halde toplantılara girdiği iddia edilmişti.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ'NDE DE ÇALIŞTI

Çalışma hayatına 2009 yılında Ataşehir Belediyesi'nde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nde sosyolog olarak başlayan Elif Adıgüzel, 2011-2015 yılları arasında Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü olarak görev yaptı.

SON OLARAK KADIKÖY BELEDİYESİ'NDE GÖREV YAPTI

Eş zamanlı olarak 2011-2014 yıllarında Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevini vekaleten yürüten Adıgüzel, 2015 tarihinden itibaren Kadıköy Belediyesi'nde Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü olarak görev yaptı.

SEVİLAY YILMAN PERDE ARKASINI ANLATTI...

Gazeteci Sevilay Yılman, Adıgüzel olayının perde arkasını sosyal medya hesabından anlattı.

Yılman şu ifadeleri kullandı:

Doğrusu şu Elif Duygu Övür Adıgüzel hali hazırda Kadıköy Belediyesi’nde müdür. Kadıköy’den zaten ayrılmak istiyormuş. Ataşehir Belediyesi’ne transfer olması büyük tepki çekeceğinden Çekmeköy için şansını denemiş. Hem hemşehrisi hem de eski ahbabı olan Orhan Çerkez de Duygu Övür Adıgüzel’i başkan yardımcılığı için uygun görmüş. Ancak son derece gizli yürütülen bu olay içerdeki birileri tarafından sosyal medyaya düşürülünce tepkiler üzerine Orhan Çerkez geri adım atmış. (Bu arada Elif Duygu Övür Adıgüzel aynı zamanda Gazeteci Mahmut Övür’ün de yiğeni… )

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin