Atalay'ın vekilliği düşürülürken Bozdağ'a Anayasa kitapçığı atılmıştı. Bakan Tunç: Milli iradeye büyük bir saygısızlık

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Genel Kurulu'nu yöneten Başkanlık Divanı'na saygı göstermenin herkesin sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, "Meclis Başkanlık Kürsüsü'nün işgal edilmesi ve Meclis Başkanvekilimize kitapçık atılması, milli iradeye büyük bir saygısızlıktır" ifadesini kullandı. TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın vekilliği düşürülürken CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, AK Partili Bekir Bozdağ'a Anayasa kitapçığı fırlatmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Atalay'ın vekilliği düşürülürken Bozdağ'a Anayasa kitapçığı atılmıştı. Bakan Tunç:  Milli iradeye büyük bir saygısızlık

Adalet Bakanı Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada  şu ifadelere yer verdi:

Yargıtay 3. Ceza Dairesince verilen kesin hükmün Anayasanın 84. ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün 136. Maddeleri uyarınca, TBMM Genel Kurulu'nda okunması sırasında Meclisi yöneten Meclis Başkanvekilimiz Sayın Bekir Bozdağ'a yönelik çirkin hareket asla kabul edilemez.

TBMM Başkanlık Kürsüsü aziz milletimizin kürsüsüdür. Her ne gerekçeyle olursa olsun millet adına hareket eden TBMM'nin çalışması engellenemez. TBMM Genel Kurulu'nu yöneten Başkanlık Divanına saygı göstermek herkesin görevidir. Meclis Başkanlık Kürsüsünün işgal edilmesi ve Meclis Başkanvekilimize kitapçık atılması, milli iradeye büyük bir saygısızlıktır. 

NE OLMUŞTU?

Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay'ın Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili aldığı kararların ardından gözlerin çevrildiği Meclis'te bugün Atalay'ın vekilliği düşürüldü.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında öğleden sonra toplandı. Saadet Partisi, İYİ Parti ve CHP Grup Başkanvekilleri, Atalay hakkındaki hükmün bugün okunacağını son anda öğrendiklerini söyledi ve tepki gösterdi.

Konuşmaların ardından TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü. Yargıtay'ın kararı okutulduğu sırada TİP, CHP ve DEM milletvekilleri kürsüye yürüdü. Bazı milletvekilleri slogan atıp masalara vurarak Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesine tepki gösterdi. Meclis'te ortalık karıştı.

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu'nun, Bekir Bozdağ'a Anayasa kitapçığını fırlattı. 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin