Asker ve polislere 'Konuş, sen nerelisin?' diyerek tepki göstermişti! DEM Partili Süleyman Salğucak seçim kanuna muhalefetten soruşturma açıldı

31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanırken askeri ve polis personellerine 'Konuş, sen nerelisin?' diyen DEM Partili Süleyman Salğucak'ın Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Salğucak hakkında 'Seçim kanununa muhalefet' ve 'Seçmenin oy kullanmasını engelleme' iddialarıyla ilgili soruşturma açtı.

Google Haberlere Abone ol
Asker ve polislere 'Konuş, sen nerelisin?' diyerek tepki göstermişti! DEM Partili Süleyman Salğucak seçim kanuna muhalefetten soruşturma açıldı

31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanmak için Ömer Keçecigil Okulu'na giden seçimde görevli olan askeri ve polis personellerine 'Konuş, sen nerelisin?' diyerek tepki gösteren DEM Partili Süleyman Salğucak, seçim kanuna muhalefet suçundan dolayı Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı.

Avukat Ramazan Demir, Şırnak'ta taşımalı seçmen olduğunu düşündüğü kişilere 'Konuş sen nerelisin?' diyerek tepki gösteren Süleyman Salğucak'a soruşturma açıldığını açıkladı. 31 Mart günü Şırnak'a oy vermek için taşınan asker ve polisler teker teker içeri girerken tepki gösteren 61 yaşındaki Süleyman Salğucak'a soruşturma açıldı.

AVUKAT SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU

Avukat Ramazan Demir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Şırnak savcılığı 'Konuş, sen nerelisin' sözünden dolayı Süleyman Salğucak'a 'Seçim kanununa muhalefetten' soruşturma açmış" diye belirtti.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Salğucak hakkında 'Seçim kanununa muhalefet' ve 'Seçmenin oy kullanmasını engelleme' iddialarıyla ilgili soruşturma açtı.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin