Ardahan'ın Hanak ve Çıldır ilçelerinde taşımalı eğitim gören ve okul yemekhanesinde öğle yemeğini yiyen öğrencilerin bazılarında, kusma, mide bulantısı ve baş dönmesi şikayeti görüldü. Ambulanslarla il merkezi ve ilçelerdeki hastanelerde tedavi altına alınan yaklaşık 90 öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Ardahan'da alarm! 90 öğrenci hastaneye kaldırıldı
Kocaeli ve Konya'nın ardından şimdi de Ardahan'da alarm, 90 öğrenci hastanelik oldu.
Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, sağlık ekiplerinin rahatsızlanan öğrencilere hızlıca müdahale edildiği belirtilerek, "Hanak ve Çıldır ilçelerinde toplamda 4 okulda gıda zehirlenmesi şüphesi, kusma, mide bulantısı ve baş dönmesi şikayeti ile toplam 90 öğrencinin tedbir amaçlı olarak ilçe sağlık ocakları ve Ardahan Devlet Hastanesine, sevki gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimizin genel sağlık durumu iyi olup hayati tehlikesi bulunan çocuğumuz yoktur" denildi.
Konya Sarayönü ilçesinde mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetiyle yaklaşık 400 kişi hastanelik oldu. İlçede alarm verilirken sağlık personellerinin izinleri iptal edilmişti.
Kocaeli'nin Körfez ilçesinde de yedikleri tavuk dönerden zehirlenen 648 kişi hastanelere başvurmuştu.