Araç sahiplerine kötü haber! Motorine dev zam geliyor. 40 lirayı aşacak. 19 Ocak 2024 güncel benzin motorin ve LPG fiyatları...

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik ile vergilere yapılan zamlar akaryakıt fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor. LPG'nin ardından motorin fiyatlarına 1 lira 15 kuruşluk zam geliyor. 20 Ocak cumartesi gününden itibaren geçerli olacak zamlı fiyatlarla birlikte 40 lirayı geçecek.

Google Haberlere Abone ol
Araç sahiplerine kötü haber! Motorine dev zam geliyor. 40 lirayı aşacak. 19 Ocak 2024 güncel benzin motorin ve LPG fiyatları...

İsrail-Hamas çatışması nedeniyle dolar ve petrol fiyatları arttı. Brent petrol fiyatları 78 dolar seviyelerinde seyrediyor. 2024 yılı ile birlikte ÖTV düzenlemesi geldi. Düzenleme sonrası benzin, motorin litre fiyatlarına büyük zam yapıldı.

Son olarak 3 Ocak'ta ÖTV'de yapılan düzenleme sonrası benzinin litre fiyatı 2 lira 31 kuruş, motorin litre fiyatı 2 lira 15 kuruş ve LPG litre fiyatı da 1 lira arttı.

4 Ocak'ta ise motorin fiyatlarına 41 kuruş indirim gelmişti.

Son olarak önceki gece yarısından itibaren LPG litre fiyatına 37 kuruş zam yapıldı.

Motorin fiyatlarında 20 Ocak cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 15 kuruşluk fiyat artışı bekleniyor.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre; 

İstanbul'da motorin litre fiyatı 39.06 liradan satılıyor. 

Benzinin litresi ise ortalama 36.87 liradan satılıyor.. 

Yapılacak zam ile birlikte motorinin litre fiyatı 40 lirayı aşacak

Güncel benzin ve motorin fiyatları
İstanbul Anadolu Yakası
Benzin fiyatı: 36,78 TL
Motorin fiyatı: 38,97 TL

İstanbul Avrupa Yakası
Benzin fiyatı: 36,87 TL
Motorin fiyatı: 39,07 TL 


Ankara
Benzin fiyatı: 37,50 TL
Motorin fiyatı: 39,73 TL

İzmir
Benzin fiyatı: 37,69 TL
Motorin fiyatı: 39,95 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR? 

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. 

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin