Antalya'da Türk müşteriye ayrımcılık: Milliyet farkı ücreti. Bakanlık'tan açıklama geldi

Antalya'da bulunan bir otel, Türk müşterisini mağdur ederek utanç verici bir ayrımcılık olayına imza attı. Türk müşteri, otelde konaklama için İngiliz web sitesinden daha uygun fiyatla rezervasyon yaptıktan sonra "milliyet farkı ücreti" adı altında ekstra ödeme yapmak zorunda bırakıldı. Konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Antalya'da Türk müşteriye ayrımcılık: Milliyet farkı ücreti. Bakanlık'tan açıklama geldi

Turizm sektöründeki fiyat politikalarının çığırından çıktığı bir dönemde yaşanan bu olay, büyük tepki çekti. Bir Türk müşteri, kendi ülkesinde ayrımcılığa uğradı. Antalya'daki bir otelde, İngiliz web sitesinden daha uygun fiyatla rezervasyon yapan müşteri, Türk olduğu anlaşılınca ekstra 120 euro "milliyet farkı ücreti" adı altında ek ödeme yapmak zorunda bırakıldı.

Müşteri, "milliyet ücreti" adı altında alınan bu ek ücrete itiraz ettiğinde ise otelden kovuldu. Başka bir otel bulma imkanı olmayan müşteri, ekstra ücreti ödemek zorunda kaldı. Fişte ise "Milliyet farkından dolayı tahsil edilmiştir" ibaresi yer aldı.

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan açıklama geldi. 

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Antalya'da bir otelde yaşanan ve sosyal medyaya da yansıyan otel rezervasyonuna yönelik olarak bakanlığımızca otelden resmi savunma istenmiş. Yapılacak denetim için kontrolör görevlendirilmiştir. Otelde yapılacak denetim ve incelemenin ardından yasal mevzuat gereği gerekli cezai işlem uygulanacaktır" ifadelere yer verildi.

Antalya'da Türk müşteriye ayrımcılık: Milliyet farkı ücreti. Bakanlık'tan açıklama geldi

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin