Anne babalar marketlerdeki büyük tehlikeye dikkat! Son kullanma tarihi geçmiş ürün satan marketlere baskın

Tüketicilerin muhakkak aldıkları ürünlerin son kullanma tarihini kontrol etmesi gerekiyor. Bazı marketlerin son kullanma tarihi geçmiş ürünleri satması insan sağlığını tehlikeye atıyor. Gebze'de bir markete yapılan denetimde büyük dolandırıcılık ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Anne babalar marketlerdeki büyük tehlikeye dikkat! Son kullanma tarihi geçmiş ürün satan marketlere baskın

Gebze'de bir markete denetim yapan zabıta ekipleri, son kullanma tarih geçmiş onlarca süt ürünü tespit etti. Aralarında son kullanma tarihinden yaklaşık 2,5 ay geçmiş olan süt ürünlerinin de bulunduğu bildirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı Gebze Grup Amirliği ekipleri, ilçedeki bir markette yaptığı denetimde, birçok ürünün son kullanma tarihleri geçtiği halde satışa sunulduğunu tespit etti. Ürünlerin arasında, son kullanma tarihinden yaklaşık 2,5 ay geçmiş olan süt ürünlerinin bulunduğu da belirlendi. Ürünleri raflardan toplayan ekipler, söz konusu markete yönelik tutanak hazırladı.

Toplanan ürünler zabıta ekiplerinin gözetiminde imha edildi. Zabıta ekipleri, vatandaşların halk sağlığını tehdit eden bir durumla karşılaşması durumunda Büyükşehir 153 Çağrı Merkezi’ni arayarak şikayetlerini bildirmelerini

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin