Ankara'da sürpriz görüşme! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu açıkladı. Yerel seçimle ilgili 3 kişilik heyet oluşturulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu AK Parti Genel Merkezi'nde kabul etti. HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu görüşmenin gündeminin yerel seçimler olduğunu belirterek "Temaslar için karşılıklı heyet oluşturuldu. 3’er kişilik heyet gerekli çalışmaları yapacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Ankara'da sürpriz görüşme! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu açıkladı. Yerel seçimle ilgili 3 kişilik heyet oluşturulacak

Yerel seçimlere aylar kala partiler arasındaki görüşme trafiği hız kazandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın ardından bugün de HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu AK Parti Genel Merkezi'nde kabul etti.

"CUMHUR İTTİFAKI'NIN DEVAM ETMESİ YÖNÜNDE  BİR TALEP VAR"

Basına kapalı olarak gerçekleşen kabul, yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Yapıcıoğlu, gündemlerinin yerel seçimler olduğunu belirterek, "Prensip olarak Cumhur İttifakı'nın devam etmesi yönünde bir talep ve irade uyuşması olduğunu söyleyebilirim. Arkadaşlarımız önümüzdeki günlerde detayları çalışacaklar. İnşallah o detaylar belli olduktan sonra icap ederse kamuoyuna yeni bir açıklama yaparız" diye konuştu.

"ÜÇER KİŞİLİK HEYET OLUŞTURULACAK"

Görüşmeler için karşılıklı heyetler oluşturulduğunu dile getiren Yapıcıoğlu, "AK Parti heyeti, Sayın Efkan Ala başkanlığında olacak. Bizde de Genel Başkan Vekilimiz İshak Sağlam başkanlığında heyet olacak. 3'er kişilik heyetler inşallah bu çalışmaları yapacaklar. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde bir sonuca ulaşmak için gayret edecekler. İlk randevu muhtemelen yarın ya da cuma günü olur" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN DÜN FATİH ERBAKAN'I KABUL ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ı AK Parti Genel Merkezi'nde kabul etmişti. 

Erbakan, görüşmenin ardından "Gazze' deki gelişmelerle ilgili, Türkiye'deki gelişmelerle ilgili görüştük. Seçimle ilgili birtakım konuşmalar müzakere edildi. Seçime ilişkin değerlendirmeler ve fikir alışverişinde bulunduk. İnşallah hayırlı sonuca vesile olur. Vakti geldiğinde açıklama yaparız. Hayırlara vesile olmasını diliyorum." açıklamasında bulunmuştu.

İTTİFAK SORUSUNA YANIT VERMİŞTİ

"Ankara ve İstanbul'da bir ittifak olabileceğini söylemiştiniz. Bu görüşmede bu değerlendirildi mi?" sorusuna Erbakan, "Seçimle ilgili birtakım konular müzakere edildi ancak şu aşamada bu kadarıyla iktifa etmek daha uygun olur. Bizim de teşkilatımızla, yetkili kurullarımızla değerlendirmeler, istişareler yapmamız gerekir." yanıtını vermişti. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin