Ankara resmen gece boyu dondu. Şehrin yüksek kesimlerinde termometreler eksi 9 dereceyi gördü

Ankara gece saatlerinde resmen dondu. Termometreler eksi 9 dereceyi gösterirken Ankara'nın simgelerinden Keçiören Şelalesi adeta buz kesti. Soğuk dalgasının salı gününe kadar süreceği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Ankara resmen gece boyu dondu. Şehrin yüksek kesimlerinde termometreler eksi 9 dereceyi gördü

Ankara’da gece boyu soğuk hava etkili olurken, termometreler yüksek yerlerde eksi 9 dereceyi gördü.
Başkent’te gece boyu soğuk hava etkili odu. Şehrin yüksek kesimlerde termometreler eksi 9’u gördü. Arabaların camları buz tuttu. Dondurucu soğuk nedeniyle Ankara’nın simge yerlerinden Keçiören Şelalesi buz kesti. Ankara’da soğuk havanın Salı gününe kadar etkili olması bekleniyor.

DOĞU'DA 3 KENTTE KAR ALARMI VERİLDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin doğusu ile zamanla güney kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunun aralıklı kar yağışlı, gece saatlerinde Hatay, Antalya'nın doğu çevreleri ile Aydın ve Muğla'nın kıyı ilçelerinin yer yer yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Şırnak'ın doğusu ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın Genellikle güney ve güneybatı, güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin