Ankara, İstanbul ve İzmir'de yaşayanlar dikkat. Deprem uzmanı Jeolog Prof. Ercan'dan yürekleri rahatlatan açıklama geldi: Uzun süre deprem olmayacak

11 ilde büyük yıkım yaratan 6 Şubat depremlerinin ardından başta İstanbul olmak üzere birçok kentte yaşayanlar her an deprem olacak korkusuyla yaşamaya başladı. Beklenen büyük İstanbul depremi öncesi vatandaşlar yapıların güvenli olup olmadığı konusunda büyük endişe yaşarken ünlü deprem uzmanı Jeolog Prof. Övgün Ahmet Ercan'dan İstanbul, Ankara ve İzmir için flaş bir açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Ankara, İstanbul ve İzmir'de yaşayanlar dikkat. Deprem uzmanı Jeolog Prof. Ercan'dan yürekleri rahatlatan açıklama geldi: Uzun süre deprem olmayacak

11 ilde büyük yıkım yaratan 6 Şubat depremlerinin ardından başta İstanbul olmak üzere birçok kentte yaşayanlar her an deprem olacak korkusuyla yaşamaya başladı.

Beklenen büyük İstanbul depremi öncesi vatandaşlar yapıların güvenli olup olmadığı konusunda büyük endişe yaşarken ünlü deprem uzmanı Jeolog Prof. Övgün Ahmet Ercan'dan İstanbul, Ankara ve İzmir için flaş bir açıklama geldi.

On binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş depremleri sonrası birçok vatandaş beklenen büyük İstanbul depreminden kaçmak için çeşitli önlemler almaya başladı. Kimi daha güvenli yapılarda yaşamak için taşınırken kimi de kenti terk etti. İstanbul'da gerekli önlemlerin alınmadığını söyleyenler ise her gün deprem olacak korkusuyla yaşamaya devam ediyor.

Deprem uzmanı yerbilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Ankara, İstanbul ve İzmir'de yaşayanların içini rahatlatan ifadeler kullanan Prof. Ercan, "Ankara, İstanbul, İzmir’de uzun süre deprem yok" ifadesini kullandı.

Prof. Ercan şu paylaşımı yaptı; "Ankara, İstanbul, İzmir’de uzun süre deprem yok. Bir kere geldik bu dünyaya, yaşamın keyfini çıkar. Oku, yaz, sesin çıktıkça bağır. Yürü, koş, ye, iç. Sev, sevil, sarıl sevdiklerine. Ülkemizin muhteşem doğasına at kendini, dağlar, ırmaklar, çağlayanlar, ormanlar. Haydi..."

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin