Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüşü ertelendi. SpaceX açıklama yaptı. Olumsuz hava koşulları dönüşü engelledi

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk astronotu olarak tarihe geçen Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüşü ertelendi. SpaceX, olumsuz hava koşulları sebebiyle Alper Gezeravcı ve beraberindeki astronotların dünyaya dönüşünün bir kez daha ertelendiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüşü ertelendi. SpaceX açıklama yaptı. Olumsuz hava koşulları dönüşü engelledi

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı sosyal medya hesabından dönüş mesajı paylaştı. Gezeravcı, mesajına "Araladığımız yeni dünyanın penceresinden selamlar!" ifadeleriyle başladı.

"DÖNÜŞ İÇİN BİRAZ DAHA BEKLEYECEĞİZ"

Gezeravcı paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Yükselen ay yıldızımızın ışığında, bilim ve keşfin sınırlarını genişletirken, bu anın kıymetini ve sorumluluğunu derinden hissediyorum. Dünya'ya dönüş için biraz daha bekleyeceğiz.

"ÜLKEME DÖNMEYİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM"

Bu benzersiz yolculukta edindiğim deneyimlerle, ülkemizin bilim ve teknoloji alanında attığı adımlara değer katmak için ülkeme dönmeyi sabırsızlıkla bekliyorum." Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Ax-3 mürettebatının Dünya'ya dönüşü bir kez daha ertelendi.

SPACEX AÇIKLAMA YAPTI

SpaceX şirketi tarafından yapılan açıklamada, Florida kıyılarındaki olumsuz hava koşullarının dönüş için elverişsiz olduğu belirtilerek Dragon kapsülünün Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılması için en erken tarihin 6 Şubat Salı günü olarak planlandığı ifade edildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin