Aldığı duyumu açıkladı. İşte 2024 yeni asgari ücret. (BBP) Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici rakam verdi

7 milyon çalışanı doğrudan milyonlarcasını da dolaylı olarak etkileyen asgari ücret görüşmelerinde sona yaklaşılırken Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici "Asgari ücretle ilgili duyumum" diyerek rakam paylaştı. İşte asgari ücret için paylaştığı o rakam....

Google Haberlere Abone ol
Aldığı duyumu açıkladı. İşte 2024 yeni asgari ücret. (BBP) Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici rakam verdi

Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışan başta olmak üzere, toplumun genelini ilgilendiren yeni asgari ücretin belirlenmesine yönelik süreç devam ediyor. 

2024 geçerli olacak asgari ücretle ilgili ilk toplantı 11 Aralık'ta, ikinci toplantı 18 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapıldı. Toplantılarda taraflar bir rakam telaffuz etmedi.

Asgari Ücret komisyonunun 3. toplantısının tarihi ise henüz netleşmedi. 

"16-17 BİN TL ARALIĞINDA"

Cumhur İttifakı ortaklarından BBP Genel Başkanı Destici, katıldığı televizyon programında  "Aldığım duyumlara göre" dedi, 2024'te geçerli olacak asgari ücreti açıkladı.

BBP lideri Destici, asgari ücret için konuşulan rakam ile ilgili şunları söyledi: "Asgari ücretle ilgili duyumum; 16-17 bin TL arasında. Bana göre 17 bin TL'nin altında olmaması lazım."

Yılda bir kez zam yapılacağı için 'sürpriz' bir rakam çıkabileceğini düşündüğünü de söyleyen Destici, "Şöyle bir sürpriz çıkabilir. Defaaten de dile getirdim. Asgari ücret iki kere tespit ediliyordu. Bunun iki kere yapılması gerekiyor. Neden? Çünkü enflasyonun yüzde 40-50'lerde seyrettiği bir dönemde yılda bir kere zam yapmak, asgari ücretliyi enflasyona ezdirmek anlamına gelir.

TCMB'nin 2024 enflasyon tahmini yüzde 38-40. Yurtdışında da yüzde 50-53. Diyelim ki yüzde 40-50 gerçekleşti. Yılın yarısı geldiğinde asgari ücret erimiş olacak. Sürpriz beklentim tek zam yapılacaksa 2024 enflasyon farkının da hesaba katılmasıyla asgari ücrete 17 bin TL'nin üzerinde bir rakam da komisyondan çıkabilir" diye konuştu.

CEM KÜÇÜK DE 17 BİN RAKAMINI VERMİŞTİ

Hükümete yakınlığı ile bilinen gazeteci Cem Küçük, de TGRT'de katıldığı programda canlı yayında milyonlarca çalışanı ilgilendiren rakamı açıklamıştı. 

Cem Küçük'ün canlı yayında dile getirdiği iddiaya göre komisyonda taraflar 16 bin lira rakamında anlaştı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e 17 bin liranın maliyetini sordurdu. Cem Küçük, asgari ücretin 17 bin lira olacağını iddia etti. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin