AKOM İstanbulluları saat vererek uyardı. Sıcaklıklar 35 derecenin üzerine çıkacak. Yaşlı, hasta, hamile ve çocuklar bu saatlerde dışarı çıkmayın

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM tarafından yapılan son dakika uyarısı geldi. AKOM 35 derecenin üzerine çıkması beklenen sıcaklıklara ve orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı.

Google Haberlere Abone ol
AKOM İstanbulluları saat vererek uyardı. Sıcaklıklar 35 derecenin üzerine çıkacak. Yaşlı, hasta, hamile ve çocuklar bu saatlerde dışarı çıkmayın

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), 35 derecenin üzerine çıkması beklenen sıcaklıklara ve orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı.

AKOM'dan yapılan açıklamada, İstanbul ve yurdun batısı ile güney bölgelerinin, Afrika ve Basra kökenli hava dalgalarının etkisi altına girdiği belirtildi.

Bugünden itibaren sıcaklıkların 35 derecenin üzerine çıkmasının beklendiği bildirilen açıklamada, bunaltıcı havanın hafta boyunca süreceği tahmin edildiğinden, özellikle sıcaklığın en etkili olduğu 11.00-16.00 saatlerinde yaşlı, hasta, hamile ve çocukların güneş altında uzun süre kalmaması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, sıcak ve kuru havaya işaret edilerek, orman yangını riskinin de arttığı uyarısı yapıldı.

 

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü da sıcaklık konusunda uyarıda bulunmuş ve özellikle bazı bölgelerde mevsim normallerinin üstünde bir sıcaklık değerinin görüleceğini duyurmuştu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Hakkari çevreleri, Van'ın doğu kesimleri ve Artvin’in iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yurt genelinde hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece artarak mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin