AK Parti'yi yasa boğan ölüm! Siyasiler peş peşe taziye mesajı paylaştı. Bakan Tekin programını yarıda kesti. AK Parti MKYK Üyesi Osman Karaaslan hayatını kaybetti. Osman Karaaslan kimdir?

AK Parti MKYK Üyesi ve AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan hayatını kaybetti. Karaarslan bir süredir yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu. AK Partili isimler peş peşe taziye mesajı paylaştı. Karaarslan'ın vefat haberini alan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de Tokat programını yarıda keserek Ankara'ya döndü. Karaaslan, Gölbaşı'nda düzenlenen cenaze töreninin son yolculuğuna uğurlandı.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'yi yasa boğan ölüm! Siyasiler peş peşe taziye mesajı paylaştı. Bakan Tekin programını yarıda kesti. AK Parti MKYK Üyesi Osman Karaaslan hayatını kaybetti. Osman Karaaslan kimdir?

AK Parti MKYK Üyesi, Gölbaşı İlçe Başkanı Arge ve Eğitim Başkan Yardımcısı, Darüşşifa Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Osman Karaaslan tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Yaklaşık iki ay önce beyin kanaması geçiren Karaaslan yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu.

Siyasiler sosyal medya hesaplarından vefat eden AK Partili Karaaslan için  başsağlığı mesajı yayınladı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş mesajında, "AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı, değerli kardeşim Osman Karaaslan'a Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı ali olsun." ifadelerini kullandı.

 

AK Parti Ankara Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay ise "Genel Merkez MKYK Üyemiz, yol ve dava arkadaşımız, kıymetli kardeşim Osman Karaaslan'a Allah'tan rahmet; ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." mesajını paylaştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Karaaslan için başsağlığı mesajı yayınladı.  Yavaş "Hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendiğim Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Sn. Osman Karaaslan'a Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." dedi. 

Bir dizi temasta bulunmak üzere Tokat'ta bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de aile dostu olan Karaaslan'nın vefat haberinin adından programını yarıda keserek Ankara'ya döndü.

KARAASLAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

AK Parti Ar-Ge ve Eğitim Başkan Yardımcısı Karaaslan, için  Gölbaşı Hacılar Köyü camiinde cenaze töreni düzenlendi. 

Cenazeye Karaaslan'ın ailesinin yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Karaaslan'ın naaşı, ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında köy mezarlığına defnedildi.

OSMAN KARAASLAN KİMDİR?

Osman Karaaslan, ilk, orta ve lise eğitimini Ankara'da tamamladı. Karaaslan, Niğde Üniversitesi İşletme Bölümü Lisans, THK Üniversitesi İşletme Bölümü – Yüksek Lisans, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Doktora yaptı. 

SİYASİ GEÇMİŞ


2004 - 2008 AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Üyeliği
2008 - 2011 AK Parti Ankara İl Ana Kademe Yönetim kurulu Üyeliği
2009 - 2010 AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak Ankara/ELMADAĞ İlçe Koordinatörlüğü 2010 - 2011 AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak Ankara/MAMAK İlçe Koordinatörlüğü 2011 AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak Ankara/GÖLBAŞI İlçe Koordinatörlüğü
2011 - 2017 AK Parti Ankara/GÖLBAŞI 4. Ve 5. Dönemler İlçe Başkanlığı
2019 – 2023 Ankara Gölbaşı Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi
2019 - 2023 Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi 28.Dönem Ankara 1.Bölge Milletvekili Adayı
2021 – Halen AK Parti Genel Merkez AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı Bu kapsamda 50 kadar ilimizde sürdürülen teşkilat eğitimlerine “eğitmen – konuşmacı” olarak katılmıştır.

İŞ HAYATI


2010 yılından itibaren özel sektörde faaliyet gösteren Özel Ankara Darüşşifa Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. (Sağlık Meslek Lisesi, Havacılık Meslek Lisesi, Haritacılık Meslek Lisesi, Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Ortaokul, İlkokul, Anaokulu)

AK Parti’nin seçim vaadi olan sağlık hamleleri için hastane personeli yetiştirilmesi amacıyla açılmasına izin verilen Özel Sağlık Meslek Liseleri ile Sincan, Polatlı ve Gölbaşı’nda eğitim hayatına başlamış ve hastanelerimize binlerce hemşire, ATT teknisyeni ve sağlık çalışanı kazandırmıştır.

Özel okullaşmada milli manevi değerleri önceleyen ama bir o kadar da dünyaya açık nesiller yetiştirilmesi amacıyla ana sınıfından üniversiteye kadar devam eden kesiti hedef alarak kolejleşme sürecini başlatmıştır.

Yine AK Parti’nin havacılık alanında gerçekleştirdiği büyük atılımlar için gerekli ara eleman ihtiyacı için Özel Havacılık Liseleri açarak bu alanda da binlerce havacılık elamanını sektöre kazandırmış ve bu çerçevede TAİ ve Aselsan ile iş birliği yapmıştır. Çekya’nın başkenti Prag’da havacılık alanında yapılan uluslar arası etkinliğe Erasmus kapsamında okul öğretmenleri ve öğrencileri ile katılım sağlamış, Kanada ve İngiltere’den firmalarla dil alanında görüşmeler sonrasında Kanada/Ontario eyaleti ile anlaşmalı Alfred Berkshire firması ve İngiliz Ashbourne College ve Twin Dil Okulları ile anlaşmalar yapmıştır.

Kaynak: MedyatavaTV
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin