AK Parti'nin İBB adayı Kurum ulaşım projelerini açıkladı: Mevcut İBB yönetimi ulaşımda da sınıfta kaldı, İmamoğlu 35 vaadinin sadece 4'ünü gerçekleştirdi

AK Parti'nin İBB Başkan adayı Murat Kurum yeni ulaşım projelerini açıkladı. Mevcut İBB yönetiminin her alanda olduğu gibi ulaşımda da başarısız olduğunu söyleyen Kurum, İmamoğlu'nun ulaşımda 35 vaadinin sadece 4'ünün gerçekleştirdiğini ifade etti. Birçok ilçeye yeni metro hattı vaadinde bulunan Kurum, 28 km'lik incirli Gayrettepe Söğütlüçeşme metro hattı ile deniz altında İstanbul'un iki yakasının bir kez daha bağlayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'nin İBB adayı Kurum ulaşım projelerini açıkladı: Mevcut İBB yönetimi ulaşımda da sınıfta kaldı, İmamoğlu 35 vaadinin sadece 4'ünü gerçekleştirdi

AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum, Çilesiz İstanbul Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Kurum, "Mevcut İBB yönetimi her alanda olduğu gibi ulaşımda da başarısız oldu. 35 ulaşım vaadinden 4'ünü yapabildiler. Bu trafik İstanbul'u çileden çıkaran hale geldi. Paradan, zamandan, her şeyden kaybediyoruz. 1 yılda 288 saat kaybediyoruz. İstanbullunun ömründen 3 yıl çalınıyor. Biz İstanbul'u yavaşlatan, halkımızı bezdiren bu trafik çilesini İstanbullu kardeşlerimiz ile bitireceğiz. 1 Nisan'dan itibaren İstanbul'un yolunu açmaya geliyoruz. Bin kişiye 209 araç düşüyor. Her geçen gün Avrupa ortalaması olan 582 sayısına yaklaşıyoruz." dedi. 

Mevcut İBB yönetiminin bazı devam eden projeleri iptal ettiğini kaydeden Kurum  "Hafriyat doldurdular. Dünyanın hiçbir yerinde göremezsiniz böyle bir şey. Daha da acısı 5 yılda bu şehrin geleceği için yeni metro ihalesi yapmadılar. İstanbul'un kayıp yıllarından böyle örnekleri artırabiliriz. Bunları söylemenin manası yok. İstanbullular bu sorunla iç içe yaşıyor. Bunların yarım bıraktığını da hafriyat döktüğünü de, iptal ettiğini de 1 Nisan sabahı çalışarak, trafik çilesini hep birlikte bitireceğiz." şeklinde konuştu. 

Kurum seçilmesi halinde 2029 yılında megakentte raylı sistemin ulaşımdaki payının yüzde 37'ye çıkarılacağı vaadinde bulunarak konuşmasına şöyle devam etti:  

"Bu dünyanın diğer metropollerinde böyle. Hedefimiz için sürekli çalışacağız. Yer üstünde kentsel dönüşüm şantiyelerinde çalışırken yerin altında metro projelerimiz için çalışacağız. Ne olursa olsun İstanbul'un hız ve konforunu artıracağız, İstanbul'u birlikte yükselteceğiz.

Uğraştıran İstanbul değil ulaştıran İstanbul planımızı anlatacağız. Bu planla ulaşım projelerimizi hayata geçireceğiz. Konforlu, güvenilir, ekonomik ulaşım için bu projeleri gerçekleştireceğiz. Dijital olarak güncelleyeceğiz. Yeni yollar, otoparklar ile ağımızı genişleteceğiz. Ulaşım akademisi kurarak sürücü, yolcu ve yayaların eğitim alacağı akademi olacak. Bu ana plan kapsamında, nüfus, ekonomik büyüme gibi makro istatistikleri göstereceğiz.

Gelecek için yatırımlarımızı oluşacak yük ve tahminleri hesap edeceğiz. oluşacak talepler doğrultusunda da altyapıyı buna göre kurgulayacağız. Tüm proje detaylarımızı buna göre tasarladık. Şu anda metro hatları 340 km, 2029'da 650 km'ye çıkaracağız bunu. 2034'te ise 1004 km'ye çıkaracağız."

6 YENİ METRO HATTI

Kurum, ilk 5 yılda hayata geçireceği  projeleri ise şöyle açıkladı: 
- 14,2 km’lik Yenikapı-İncirli-Sefaköy metro hattı
- 18 km’lik Sefaköy-Avcılar-Beylikdüzü-TÜYAP metro hattı
- 28 km’lik İncirli-Gayrettepe-Söğütlüçeşme metro hattı
- 17,4 km’lik Vezneciler-Sultangazi metro hattı
- 6,9 km’lik Şehir Hastanesi-Sarıgazi-Taşdelen-Yenidoğan metro hattı
- 5,4 km’lik Sultanbeyli-Kurtköy metro hattı tamamlanacak
- 6 km’lik Sabiha Gökçen-Kurtköy metro hattı

- 21,3 km’lik Üsküdar-Kadıköy-Maltepe-Kartal tramvay hattı
- 3,1 km’lik Eyüpsultan-Bayrampaşa tramvay hattı
- 62,4 km’lik Samandıra-İstanbul Havalimanı raylı sistem hattı

- 2 km’lik Eyüpsultan-Pierre Loti-Miniatürk teleferik hattı

İstanbul'un yüz yılını ilgilendiren çalışmamız var. Metro AŞ. Aselsan işbirliği ile birçok alanda hizmet verecek tesisimizi kuracağız. İstanbul'u bu tesis ile ulaşım teknolojilerinde dünyanın lider şehirlerinden biri haline getireceğiz.

SİLİVRİ'YE METROBÜS MÜJDESİ

Metrobüs hattının  Silivri'ye kadar uzatılacağını ifada eden Kurum, her yıl  100 elektrikli metrobüs ve 250 otobüs alınacağını söyledi. 

YENİ VAPUR HATTI VE ÜCRETSİZ AKTARMA MÜJDESİ

Mevcut İBB yönetiminin deniz ulaşımında da sınıfta kaldığını söyleyen Kurum,  "500 bin yolcu sayısını 1 milyona ulaştıracağız. Çubuklu-Yenikapı arabalı vapuru hattını hayata geçireceğiz. Çengelköy-Yenikapı arabalı vapuru projeleriyle karayoluna alternatif ulaşım imkanları eklenecek. Göreve gelir gelmez deniz ulaşımında aktarma ücretsiz olacak."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin