AK Parti'nin Adalar Belediye Başkan adayı Uğur Sina Şen oldu. Uğur Sina Şen kimdir?

CHP'nin henüz İstanbul Adalar Belediye Başkan adayını açıklamadı. AK Parti'nin Adalar Belediye Başkan adayı İlçe Başkanları Uğur Sina Şen oldu. Uğur Sina Şen kimdir?

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'nin Adalar Belediye Başkan adayı Uğur Sina Şen oldu. Uğur Sina Şen kimdir?

31 Mart 2024 yılında yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerine 70 gün  kaldı.

Bugün AK Parti'de büyük bir heyecan yaşandı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin  İstanbul ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı.

AK Parti'nin Adalar Belediye Başkan adayı ilçe başkanları  Uğur Sina Şen oldu. 

UĞUR SİNA ŞEN KİMDİR?

Uğur Sina Şen, 1966 yılında Fatih’te doğdu.  Şen; ilk ve orta öğrenimini Bostancı ve lise eğitimini Fenerbahçe Lisesi’nde tamamladı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliğini bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Coğrafya Fakültesi Deniz Bilimleri Enstitüsü Deniz Jeofiziği Yüksek Lisans diploması ile mezun oldu. Şen mezun olduktan sonra ticaretle uğraştı. 

Siyasi hayatına 2009 yılında Adalar İlçesi AK Parti’de üye olarak başlayan Şen 2011 yılında İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olarak teşkilat yapılanması içinde çalışmaya başladı.

2014 yılında yapılan Yerel seçim, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 24 Haziran 2018 seçimleri de dahil olmak üzere Adalar AK Parti SKM başkanı olarak görev yaptı.

2015 yılında yapılan 5. İstanbul İl Kongresinde Yedek Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. 

16 Nisan 2018 AK Parti Adalar 6. Olağan Kongresi ile İlçe Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiştir. Yönetimdeki görevini Teşkilat Başkanı olarak sürdürürken, Ocak 2019 itibari ile İlçe Başkanı olarak atanmıştır. 20 Ocak 2021 tarihinde yapılan Ak Parti· Adalar 7. Olağan kongresi ile İlçe Başkanı olarak seçildi.

Evli ve 2 çocuk babası olan Şen, yüzme ve basketbol sporlarıyla ilgilenmektedir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin