AK Partili Usta'dan TİP milletvekili Can Atalay'ın durumu hakkında flaş açıklama: Atalay'ın milletvekilliği bu hafta düşecek

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta'dan cezaevinde TİP'ten Hatay milletvekili seçilen ve yüksek yargıda kriz yaşanmasına neden olan Can Atalay ile ilgili flaş açıklama. Usta, Atalay'la ilgili kararın bugün ya da bu hafta içinde TBMM’de okunarak milletvekilliğinin düşürüleceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
AK Partili Usta'dan TİP milletvekili Can Atalay'ın durumu hakkında flaş açıklama:  Atalay'ın milletvekilliği bu hafta düşecek

Anayasa Mahkemesi (AYM) cezaevinde TİP'ten Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay ile ilgili iki kez "hak ihlali kararı vermişti. Yargıtay ise AYM'nin kararlarına direnerek Atalay hakkında tahliye kararı vermedi. Yargıtay'ın AYM kararına direnmesi yüksek yargıda krize neden olmuştu. 

Yargıtay'ın TİP milletvekili Can Atalay ile ilgili aldığı kararların ardından gözler Meclis'e çevrildi.

"MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞECEK"

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, Can Atalay kararının bu hafta TBMM'de okutulmasını planladıklarını açıkladı.

Usta, ntv'de katıldığı programda "Can Atalay kararı bugün veya bu hafta Meclis'te okunarak milletvekilliği düşecek." şeklinde konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili bununla birlikte konuyla ilgili tartışmanın devam etmesini beklediğini belirterek "Biz de Meclis olarak konuyu takip etmeye devam edeceğiz tabi ki. Yine Meclis'e düşen bir görev olursa onu yerine getirmeye çalışacağız" dedi.

NE OLMUŞTU?

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay Can Atalay hakkında “seçilme hakkı” ve “kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı” yönlerinden verilen hak ihlali kararına uyulmaması nedeniyle yapılan iki başvuruda da hak ‘hak ihlali’ kararı vermişti.

 21 Aralık’ta İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaşan ikinci karar mahkeme tarafından bir önceki kararda olduğu gibi Yargıtay'a gönderilmişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin