AK Parti'de büyük gün. Cumhurbaşkanı Erdoğan belediye başkan adaylarını açıkladı. İşte AK Parti'nin belediye başkan adayları...

31 Mart 2024 yılında yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerine 3 ay kalırken bugün AK Parti'de büyük gün. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde 11'i büyükşehir olmak üzere 26 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. İstanbul adayını duyururken, "İstanbul muradına kavuşacak" dedi. İşte Erdoğan'ın açıkladığı merakla beklenen isimler...

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'de büyük gün. Cumhurbaşkanı Erdoğan belediye başkan adaylarını açıkladı. İşte AK Parti'nin belediye başkan adayları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 büyükşehir ve 15 il belediyesini alfabetik sırayla açıkladı. 

İŞTE O İSİMLER

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI 

Artvin- Mehmet Kocatepe

Aydın - Mustafa Savaş

Balıkesir - Yücel Yılmaz

Bayburt- Abdurrahman Polattimur

Bingöl- Erdal Arıkan 

Bitlis- Nesrullah Tanğlay

Bursa - Ali Nur Aktaş

Çanakkale- Julide İskenderoğlu

Çankırı- Hüseyin Filiz 

AK Parti'de büyük gün. Cumhurbaşkanı Erdoğan belediye başkan adaylarını açıkladı. İşte AK Parti'nin belediye başkan adayları...

Denizli - Osman Zolan

Düzce- Faruk Özlü

Edirne- Belgin İba

Elazığ- Şahin Şerifoğulları

Erzurum - Mehmet Sekmen

Eskişehir - Nebi Hatipoğlu

Giresun- Aytekin Şenlikoğlu

İstanbul - Murat Kurum

Isparta- Şükrü Başdeğirmen

Kastamonu- Tahsin Babaş

Kocaeli - Tahir Büyükakın

Mardin - Veysi Şahin

Muğla - Aydın Ayaydın

Ordu - Mehmet Hilmi Güler

Rize- Rahmi Metin

Samsun - Halit Doğan

Sinop- Yakup Üçüncüoğlu

Tokat- Eyüp Eroğlu

Yalova- Mustafa Tutuk 

ERDOĞAN'IN TÖRENDEKİ KONUŞMASI

Konuşmasından satır başları:

Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Aday açıklama toplantımıza teşrifleriniz için hepinize teşekkür ediyorum. Aşkınız için, sevdanız için her birinize şükranlarımı sunuyorum.

AK Parti'de büyük gün. Cumhurbaşkanı Erdoğan belediye başkan adaylarını açıkladı. İşte AK Parti'nin belediye başkan adayları... - Resim : 3

Milletimizin huzuruna çıkardığımız adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum. AK Parti ülkemizde istişare kültürünün uygulandığı tek siyasi partidir. Adaylarımızın her birini çok kapsamlı araştırmalar sonucunda belirledik. 

İstanbul çöpten, çukurdan çamurdan nasıl temizlediysek şimdi de tüm Türkiye'de işte bu temizlik için yola çıktık. 

Partimizin kuruluşundan sadece 15 ay sonra girdiğimiz 3 Kasım 2002 seçimlerinde milletimizin teveccühü ile iktidara geldik. 21 yılı aşkın süredir iktidarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. 28 Mayıs'ta milletimizden 5 yıl daha yetki aldık. 31 Mart'ta gerçek belediyecilik faaliyetini yerine getirecek adaylarla milletimizin karşısına çıkacağız.

Yeniden İstanbul, yeniden AK Parti. Hazır mıyız? Kararlı mıyız? Öyleyse durmak yok.

Muhalefet partilerindeki belediyelerin kötü yönetilmesinin faturasını milletimiz ödemesin diye biz ödüyoruz. Bunun için adaylarımızı tespit ederken, şehirlerinin her anında yanında olacak isimleri seçmeye dikkat ettik. İl ve ilçelerdeki vatandaşlarımıza da bir çağrımız var. 31 Mart'ta kadar durmak yok, yola devam diyoruz. Muhalefetin ideolojik dayatmaları sebebiyle hak ettikleri hizmetlerden mahrum kalan vatandaşlarımıza mecbur değilsin, değişsin diyoruz.

Bahane değil, çözüm peşinde koşan, kendi bireysel amaçlarının değil şehrinin gündemiyle yatıp kalkacak belediye başkan adaylarıyla milletimizin karşısına çıkıyoruz. 15 Ocak pazartesi günü seçim beyannamemizi hazırlayacağımız büyük bir tören yapacağız. Burada seçim startını vererek gece gündüz sahada olacağız.

Bu milletin ne cumhuriyetle ne de cumhuriyetin banisi Mustafa Kemal Atatürk'le bir derdi yoktur. Türkiye bu tuzağa düşmeyecek bir ülkedir.

Her karışı terle ve kanla sulanmış vatan toprakları üzerinde meydanın boş olmadığını göstermek boynumuzun borcudur. Riyad'dan size ekmek çıkmak. Tişörtleri farklı bir şekilde boyamak size ekmek kazandırmak. Samimiyseniz bunu ülke genelinde yerli ve milli olarak ifade edin. Bizi üzen ülkemizin 2. büyük partisi hüvviyetine sahip CHP'nin Türkiye düşmanlarına kuyruk olmasıdır. Bu partinin emanetçi genel başkanı milleti tahrik ederek, parti içi iktidar kavgasını unutturmaya... Bundan başka bir işe yaramıyor.

31 Mart seçimlerinde Özgür efendiyi de özgürleştireceğiz. Biz kendisinin zincirlerinden kurtularak özgürleştirmesini isteriz. Bu zatın gidişatı şu anda pek de iyi gözükmüyor. Daha bismillah demeden, anayasal düzene kastetmekten 18 yıl ceza almış bir teröristi adeta Meclis'ten cezaevine tünel kazarak kurtarma peşinde düşüyor. Siyaset her kişinin değil, er kişinin hakkıdır.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI

Toplantı sonrası sosyal medya paylaşımı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Bugün İstanbul’daki aday açıklama toplantımızı teşrif eden kardeşlerime aşkı, sevdası, salonlara sığmayan muhabbeti için şükranlarımı sunuyorum. Türkiye Yüzyılı Şehirleri İçin Hazırız, Kararlıyız! Biz siyaseti hayırda ve hizmette bir yarış olarak görüyoruz. Hangi konumda bulunursak bulunalım birer AK Parti neferi olarak hepimizin gayesi ülkemize, milletimize ve şehrimize aşkla hizmet etmektir. Bizim siyasi geleneğimizde rekabet isimler netleşince biter ve yerini kolektif dayanışmaya bırakır. Bugünden itibaren hepimizin yegâne görevi, ismi açıklanan arkadaşımız için çalışmak, koşturmak, ter dökmek, başarısı için tüm samimiyetimizle, tüm gücümüzle mücadele etmektir. Şimdiye kadar daima bu bilinçle hareket ettik, dava ve yol arkadaşlığımıza gölge düşürmedik. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde hareket edeceğiz. Niyet hayır, akıbet hayır diyerek çıktığımız bu kutlu yolda aynı ihlasla, aynı samimiyetle yürüyeceğiz. Rabbim bizlere, ülkemize ve milletimize çok daha büyük hizmetler verme imkânı, basireti, azmi, gücü bahşetsin… Hayırlı, uğurlu olsun.

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin