AK Parti Üsküdar Belediye Başkan adayı: Hilmi Türkmen kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen özel programla İstanbul'daki 39 ilçenin Belediye Başkan Adayı'nı tek tek açıkladı. AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum olmuştu. AK Parti 39 ilçenin adayları da tek tek belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Üsküdar Belediye Başkan adayı: Hilmi Türkmen kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz hafta başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak üzere 11 büyük şehrin adaylarını açıklamıştı.

Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan özel programla ise İstanbul'un 39 ilçesinin adayları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tek tek açıklandı. İstanbul adayını açıklarken "'Fatih'in emaneti olan güzel İstanbul'umuzu muradına kavuşturacak, büyükşehir belediyesini yeniden ve sadece İstanbul halkına hizmet eder hale getireceğiz.'' ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeniden İstanbul" sloganıyla tek tek 39 ilçenin adayını açıkladı.

İşte İstanbul'un 39 ilçesinin adayları: 

- Adalar: Uğur Sina Şen
- Arnavutköy: Mustafa Candaroğlu
- Ataşehir: Mustafa Naim Yağcı
- Avcılar: Abdullah Küçükoğlu
- Bağcılar - Abdullah Özdemir
- Bahçelievler - Hakan Bahadır
- Bakırköy - Ali Talip Özdemir
- Başakşehir - Yasin Kartoğlu
- Bayrampaşa - İlknur Kovaç Bayraktar
- Beşiktaş - Serkan Toper
- Beyoğlu - Haydar Ali Yıldız
- Beykoz - Murat Aydın
- Beylikdüzü - Mustafa Günaydın
- Büyükçekmece - Recep Erol
- Çatalca - Mesut Üner
- Çekmeköy - Ahmet Poyraz
- Esenler - Mehmet Teyfik Göksu
- Esenyurt - Hamit Öncü
- Eyüpsultan - Deniz Köken
- Fatih - Mehmet Ergün Turan
- Gaziosmanpaşa - Hasan Tahsin Usta
- Güngören - Bünyamin Demir
- Kadıköy - Vali Arslan
- Kağıthane - Mevlüt Öztekin
- Kartal - Hüseyin Karakaya
- Küçükçekmece - Aziz Yeniay
- Maltepe - Kadem Ekşi
- Pendik - Ahmet Cin
- Sancaktepe - Şeyla Döğücü
- Sarıyer - Hüseyin Coşkun
- Silivri - Volkan Yılmaz
- Sultanbeyli - Ali Tonbaş
- Sultangazi - Abdurrahman Dursun
- Şile - İlhan Ocaklı
- Şişli - Gökhan Yüksel
- Tuzla - Şadi Yazıcı
- Ümraniye - İsmet Yıldırım
- Üsküdar - Hilmi Türkmen
- Zeytinburnu - Ömer Arısoy

AK Parti Üsküdar Belediye Başkan adayı: Hilmi Türkmen kimdir?

HİLMİ TÜRKMEN KİMDİR?

Hilmi Türkmen AK Parti Üsküdar Belediye Başkan adayıdır.

1973 yılında Trabzon'da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Hukuk fakültesi mezunudur.
Çeşitli eğitim, kültür ve sosyal yardım alanındaki STK’larda kurucu ve yönetici olarak görev aldı. Klasik Türk Sanatları Vakfı Kuruculuğu ve Mütevelli Heyeti Üyeliği, Hukukçular Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği bunlardan bazılarıdır.

Siyasete aktif olarak 1992 yılında Refah Partisi Üsküdar Gençlik Kolları'nda başladı. Fazilet Partisi'nde Üsküdar İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. AK Parti’nin kuruluş süreci ile birlikte Üsküdar İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, 2002 genel ve 2004 yerel seçimlerinde AK Parti Üsküdar İlçe SKM (Seçim Koordinasyon Merkezi) Başkanlığı yaptı. 2003 – 2004 yıllarında ise AK Parti Üsküdar İlçe Teşkilat Başkanlığı görevini üstlendi.

Belediye Başkan Yardımcılığı Dönemi: 2004 – 2014 yılları arası Üsküdar Belediye Başkan Yardımcılığı ve İBB Meclis Üyeliği yaptı. Belediye Başkanlığı Dönemi: 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Üsküdar Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

Beş yıllık Başkanlık dönemi boyunca yüzlerce yeni esere imza attı. Türkiye’nin ilk altın leed sertifikalı akıllı kamu binası olan Üsküdar Belediye Başkanlığı binası hizmete girdi. Yine Türkiye’de bir ilk olan Valide Sultan Gemisi ile Üsküdar ve İstanbullulara ücretsiz Boğaz turu hizmetini başlattı. Üsküdar’a 5 yeni meydan kazandırdı. 33 yıllık imar planı sorununu ve 2B sorununu çözdü, 20 bin kişiye tapuları verildi. 9 spor merkezi, 15 yüzme havuzu, Nakkaştepe Millet Bahçesi, Millet Kıraathanesi konseptine uygun olarak Nevmekân ve Nevmekân Sahil’i Üsküdar’a kazandırdı. Yine bu dönemde Üsküdar Bilim Merkezi ve Planetaryum açıldı. 46 yeni park ile Üsküdar’da kişi başına düşen yeşil alan miktarı 2,5 kat arttı.

Türkiye’nin en kapsamlı Engelsiz Yaşam Merkezi hizmete açıldı. 33 mahalleye Aile Sağlığı Merkezi yapıldı. 10 adet yeni okul inşa edildi. Türkmen yine bu dönemde toplam 62 caminin sıfırdan yapılmasına ya da restore edilmesine imza attı. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde 2. kez seçilerek Üsküdar Belediye Başkanlığı görevine devam etmektedir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin