AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MKYK sonrası duyurdu: Erdoğan, Reisi'nin cenaze törenine katılacak

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MKYK toplantısı sonrasında konuştu. Çelik "Zor günlerde İran'ın yanındayız. Akıncı kısa bir zaman içinde enkazın yerini tespit etti.” dedi. Çelik, Erdoğan'ın, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin cenaze törenine katılacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MKYK sonrası duyurdu: Erdoğan, Reisi'nin cenaze törenine katılacak

 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısı sonrasında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Çelik, Erdoğan'ın, helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin cenaze törenine katılacağını duyurdu.

Çelik'in açıklamasından öne çıkanlar:

Zor günlerde İran'ın yanındayız. Akıncı kısa bir zaman içinde enkazın yerini tespit etti.

BİNYAMİN NETANYAHU'YA TUTUKLAMA TALEBİ

Netanyahu savaş suçundan sorumludur. Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden tutuklama kararı çıkmalı. Bu gecikmiş bir taleptir. Umarım UCM bunu karara dönüştürür.

FİLİSTİN'İ TANIMA KARARLARI

İspanya, Norveç ve İrlanda Filistin'i tanıma kararı aldı. Bu kararı memnuniyetle karşılıyoruz. Bu ülkeler tarihin doğru tarafında durdular.

SENATÖRÜN AÇIKLAMALARI

Bütün bunlar olurken ABD'den bu doğrultuda duymamız gereken sesleri duyamıyoruz. Yakın zamanda çok korkunç bir açıklama Senatör Graham tarafından yapıldı. Hiroşima ve Nagazaki'yi örnek göstererek yaptığı açıklama korkunçtur.

Burada Netanyahu hükümeti dünyadaki Yahudilerin duruşunu da gölgeleyen aynı zamanda da İsrail'deki herkesin güvenliğini tehlikeye atan bir tutum sergiliyor.

İsrail'in soykırım yaptığını söylemeyi suç haline getirmeye çalışıyorlar. Bu kafayla gidilirse düşünürleri mahkum edebilecekler. Öğrencileri antisemitik olarak yargılamaya yol açacaklar. Netanyahu hükümeti dünyadaki Yahudilerin duruşunu da gölgeleyen bir tutum sergiliyor.

Her egemen devletin kendini savunma hakkı vardır ama başka ülkelerin halklarına saldırma olamaz.

SOKAK HAYVANLARI DÜZENLEMESİ

Bu adı üstünde taslak. Toplumda zıt talepler var. Henüz üzerinde çalışılıyor. Önümüzdeki hafta Meclis'e gelmesi planlanıyor. Çalışma henüz tamamlanmadı.

PARTİ İÇİNDE DEĞİŞİM

Bir değişim sürecinin başlangıcı yorumlarını gördüm. AK Parti'de değişim olağanüstü durum değil. Sürekli değişim içinde olan partiyiz. Bazı yerlerde değiştirme bazı yerlerde görev değişimi olacak. Bugün yarın da başka illerle ilgili tasarruf olacak.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin