AK Parti Sancaktepe İlçe Belediye Başkan adayı: Şeyma Döğücü kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen özel programla İstanbul'daki 39 ilçenin Belediye Başkan Adayı'nı tek tek açıkladı. AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum olmuştu. AK Parti 39 ilçenin adayları da tek tek belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Sancaktepe İlçe Belediye Başkan adayı: Şeyma Döğücü kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz hafta başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak üzere 11 büyük şehrin adaylarını açıklamıştı.

Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan özel programla ise İstanbul'un 39 ilçesinin adayları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tek tek açıklandı. İstanbul adayını açıklarken "'Fatih'in emaneti olan güzel İstanbul'umuzu muradına kavuşturacak, büyükşehir belediyesini yeniden ve sadece İstanbul halkına hizmet eder hale getireceğiz.'' ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeniden İstanbul" sloganıyla tek tek 39 ilçenin adayını açıkladı.

İşte İstanbul'un 39 ilçesinin adayları: 

- Adalar: Uğur Sina Şen
- Arnavutköy: Mustafa Candaroğlu
- Ataşehir: Mustafa Naim Yağcı
- Avcılar: Abdullah Küçükoğlu
- Bağcılar - Abdullah Özdemir
- Bahçelievler - Hakan Bahadır
- Bakırköy - Ali Talip Özdemir
- Başakşehir - Yasin Kartoğlu
- Bayrampaşa - İlknur Kovaç Bayraktar
- Beşiktaş - Serkan Toper
- Beyoğlu - Haydar Ali Yıldız
- Beykoz - Murat Aydın
- Beylikdüzü - Mustafa Günaydın
- Büyükçekmece - Recep Erol
- Çatalca - Mesut Üner
- Çekmeköy - Ahmet Poyraz
- Esenler - Mehmet Teyfik Göksu
- Esenyurt - Hamit Öncü
- Eyüpsultan - Deniz Köken
- Fatih - Mehmet Ergün Turan
- Gaziosmanpaşa - Hasan Tahsin Usta
- Güngören - Bünyamin Demir
- Kadıköy - Vali Arslan
- Kağıthane - Mevlüt Öztekin
- Kartal - Hüseyin Karakaya
- Küçükçekmece - Aziz Yeniay
- Maltepe - Kadem Ekşi
- Pendik - Ahmet Cin
- Sancaktepe - Şeyla Döğücü
- Sarıyer - Hüseyin Coşkun
- Silivri - Volkan Yılmaz
- Sultanbeyli - Ali Tonbaş
- Sultangazi - Abdurrahman Dursun
- Şile - İlhan Ocaklı
- Şişli - Gökhan Yüksel
- Tuzla - Şadi Yazıcı
- Ümraniye - İsmet Yıldırım
- Üsküdar - Hilmi Türkmen
- Zeytinburnu - Ömer Arısoy

AK Parti Sancaktepe İlçe Belediye Başkan adayı: Şeyma Döğücü kimdir?

ŞEYMA DÖĞÜCÜ KİMDİR?

Şeyma Döğücü, Sancaktepe Beldiye Başkan adayıdır.

1965 yılında Çorum’da doğdu. Çorum İmam Hatip Lisesi’ni bitirdikten sonra 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Mazlum-Der, Hukukçular Derneği, Hukukçu Hanımlar Derneği, IHH İnsani Yardım Vakfı, Araştırma Kültür Vakfı gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı ve insan hakları alanında gönüllü çalışmalar yaptı.

AK Parti’nin kuruluşuyla birlikte 2002 yılında İstanbul İl Kadın Kolları Kurucu Üyesi olarak siyasete adım attı. İl Kadın Kolları Seçim İşleri Birim Başkanı, Siyasi Hukuki İşler Birim Başkanı, Yerel Yönetimler Birim Başkanı ve Sancaktepe İlçe Kadın Kolları Başkanlığı görevlerini üstlendi.

2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi seçildi. 2012 yılında yapılan AK Parti İl Kongresi’nde Yönetim Kurulu Üyesi seçilmesinin ardından Halkla İlişkiler Birim Başkanı olarak görev yaptı. 2013-2014 yıllarında Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde AK Parti İstanbul Birinci Bölge Milletvekili Adayı oldu. 2015 Aralık ayında AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı olarak göreve getirildi. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerde AK Parti İstanbul Birinci Bölge Milletvekili Adayı oldu.

Evli ve üç çocuk annesi olan Şeyma Döğücü, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri'nde Sancaktepe Belediye Başkanı olarak seçilmiş ve bu görevi yürütmektedir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin