AK Parti İstanbul ilçe adaylarını Erdoğan açıkladı. İşte AK Parti'nin 39 ilçe adayı: Kadıköy, Beşiktaş, Şişli, Bakırköy, Bağcılar, Esenler, Üsküdar, Ümraniye ve bütün ilçelerin adayları

Cumhurbaşkanı Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen özel programla İstanbul'daki 39 ilçenin Belediye Başkan Adayı'nı tek tek açıklıyor. AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum olmuştu. AK Parti 39 ilçenin adayları da tek tek belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti İstanbul ilçe adaylarını Erdoğan açıkladı. İşte AK Parti'nin 39 ilçe adayı: Kadıköy, Beşiktaş, Şişli, Bakırköy, Bağcılar, Esenler, Üsküdar, Ümraniye ve bütün ilçelerin adayları

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz hafta başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak üzere 11 büyük şehrin adaylarını açıklamıştı. 

Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan özel programla ise İstanbul'un 39 ilçesinin adayları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tek tek açıklandı. İstanbul adayını açıklarken "'Fatih'in emaneti olan güzel İstanbul'umuzu muradına kavuşturacak, büyükşehir belediyesini yeniden ve sadece İstanbul halkına hizmet eder hale getireceğiz.'' ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeniden İstanbul" sloganıyla tek tek 39 ilçenin adayını açıklıyor.

Erdoğan'ın konuşmasından önce AK Parti İstanbul İl Başkanı bir konuşma yaptı. Daha sonra da AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum bir konuşma yaptı. Daha sonra sahneye gelen Erdoğan adayları açıklamadan önce bir açıklama yaptı. 

İşte Erdoğan'ın yaptığı konuşmadan satır başları: 

"81 ilimizin tamamındaki adaylarımızı ilan etti. Dün Yalova ile ilçe adaylarımızın takdimine başladık. Bugün de 39 ilçede AK Partimizin ve Cumhur İttifakımızın adaylarını açıklıyoruz. Seçimlere 70 gün kaldı. Biz milleti sandıktan sandığa hatırlayan bir parti olmadık. Biz günün 24 saati milletimizle yüzyüze olan bir kadroyuz. Seçim dönemlerinde bu tempoyu daha da arttırmanın, muhabbet saflarını sıklaştırmanın vesilesi olarak görüyoruz. 

Söz konusu İstanbul olduğunda hem bizim hem de sizler için yaptığımız çalışmalar bir başka anlam taşıyor. Yahya Kemal'in sözleriyle anlatmak gerekirse; "Sana dün bir tepeden baktım aziz İstanbul. Görmedim geçmediğim, sevmediğim hiçbir yer. Sadece bir semtini sevmek bile bir ömre bedel..."

39 ilçesi ve yüzlerce semtiyle sevmenin değerini veren bir yapı düşünün; işte biz böyle seviyoruz. Her cihangirin hayalini süsleyen İstanbul'a hizmet etmenin şerefi dünya malının tamamına değişilmez.  

1994 yılında milletimizin huzurunda altyapısı çökmüş, üst yapısı perişan bir şehir vardı. Çöp çukur çamur; İstanbul buydu. Haliç'in yanında kokudan yaklaşılamayan... Buraya yaklaşılamıyordu. Ben Kasımpaşalıyım. Haliç'in kenarında doğdum, büyüdüm. Haliç'le beraber yaşadım. Bu Haliç ne yazık ki, ne zaman biz temizlemeye başladık o zaman bugünkü Haliç oldu. Haliç'ten 9.5 milyon m3 çamur çıkardık. 

İstanbul'un temsi ettiği değerlere asla yakışmayan görüntüyü ortadan kaldırmak için kolları sıvadık, ekipleri kurduk, imkanları seferber ettik. Bahanelerin arkasına saklanmak yerine İstanbul'a odaklandık. Tüm engellere rağmen İstanbul'un temel sorunlarını yoluna koyduk. Ancak yapmak zor, yıkmak çok kolay. Son 5 yılda İstanbul eski günlerini hatırlatan ihmallere maruz kaldı. 5 yıl gibi kısa sürede çeyrek asırlık irtifa kaybı yaşadı. 

2019'da yönetimi devralanlar temel atmama töreni ile başladılar. Atmadıkları temel, Silahtarağa Arıtma Tesisi Projesi'ydi. O sular Haliç'e boca edilince burası yeniden kokmaya başladı. O proje 1994 yılından beri yürüttüğümüz projenin kritik bir parçasıydı. İstanbul'un dikey bahçelerini yok ettiler. Aynı zihniyet poşet göndermesiyle yeniden arz-ı endam ediyor. 

Aynı kafa bilim insanlarının her gün ikaz ettiği deprem tehdidine karşı üzerine düşen hiçbir görevi yerine getiremeyenler bugün sırıtarak dalga konusu yapabiliyorlar. Böyle bir meselede bile aymazlık yapanların şehrin diğer sorunlarının çözümüyle ilgili ne gibi bir hassasiyeti olabilir ki?

İstanbul bu zulmü bu eziyeti hak etmiyor. Bu ihmali, bu riyakarlığı hak etmiyor. İstanbul aklı da gözü de gönlü de başka yerde olanların yedeği muamelesi görmeyi hak etmiyor. 

İnşallah 31 Mart'ta İstanbul hak etmediklerinden kurtulacak. Büyükşehir hizmetleri konusundaki hasreti sona erecek. 31 Mart'ta İstanbul yapacağı doğru tercihle kendisine yeni bir ufuk açacak. İstanbul'un 5 yıllık fetret devri son bulacak.

Bay Kemal'le çok kavgamız oldu ama onun da kendine göre bir tarzı, üslubu ve misyonu vardı. Özgür Efendi daha başlamadan listenin en altına yuvarlanmayı başardı. Esasen CHP uzunca bir süredir bölücü bir örgütün güdümündeki bir partiyle el altından işbirliği yapıyordu. Ancak hiç değilse mahcubiyet duyuyorlardı. Özgür efendinin CHP'si ise siyasi meşruiyeti tartışmalı dem parti ile bütünleşmiş durumda. Bu işbirliği ile her iki parti de kendi ayaklarına utanç prangası vurmaktadır."

İŞTE İSTANBUL İLÇELERİNİN ADAYLARI

Erdoğan konuşmasının ardından İstanbul İl Başkanı Kabaktepe ile İBB Başkan Adayı Murat Kurum'u sahneye davet etti ve İstanbul'un 39 ilçesinin adaylarını tek tek açıkladı. 
İşte AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın İstanbul'daki 39 ilçede gösterdiği belediye başkan adayları: 

- Adalar: Uğur Sina Şen
- Arnavutköy: Mustafa Candaroğlu
- Ataşehir: Mustafa Naim Yağcı
- Avcılar: Abdullah Küçükoğlu
- Bağcılar - Abdullah Özdemir
- Bahçelievler - Hakan Bahadır
- Bakırköy - Ali Talip Özdemir
- Başakşehir - Yasin Kartoğlu
- Bayrampaşa - İlknur Kovaç Bayraktar
- Beşiktaş - Serkan Toper
- Beyoğlu - Haydar Ali Yıldız
- Beykoz - Murat Aydın
- Beylikdüzü - Mustafa Günaydın
- Büyükçekmece - Recep Erol
- Çatalca - Mesut Üner
- Çekmeköy - Ahmet Poyraz
- Esenler - Mehmet Teyfik Göksu
- Esenyurt - Hamit Öncü
- Eyüpsultan - Deniz Köken
- Fatih - Mehmet Ergün Turan
- Gaziosmanpaşa - Hasan Tahsin Usta
- Güngören - Bünyamin Demir
- Kadıköy - Vali Arslan
- Kağıthane - Mevlüt Öztekin
- Kartal - Hüseyin Karakaya
- Küçükçekmece - Aziz Yeniay
- Maltepe - Kadem Ekşi
- Pendik - Ahmet Cin
- Sancaktepe - Şeyla Döğücü
- Sarıyer - Hüseyin Coşkun
- Silivri - Volkan Yılmaz
- Sultanbeyli - Ali Tonbaş
- Sultangazi - Abdurrahman Dursun
- Şile - İlhan Ocaklı
- Şişli - Gökhan Yüksel
- Tuzla - Şadi Yazıcı
- Ümraniye - İsmet Yıldırım
- Üsküdar - Hilmi Türkmen
- Zeytinburnu - Ömer Arısoy

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin