AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe'den, İBB'ye göndermeli tepki: "Yakup’un keçisi damdan düştü"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, M5 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda 52 saattir süren aksaklığa ilişkin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin arıza açıklamasına tepki göstererek, "İBB'li yöneticiler bir açıklama daha yaparak 'temas' olduğunu söyledi. Oysa temas birbirine dokunduğunda olur, metro hattındaki durum temas değil, toslamadır." açıklamasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe'den, İBB'ye göndermeli tepki: "Yakup’un keçisi damdan düştü"

İstanbul'da M5 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda 22 Nisan'dan bu yana devam eden aksaklıkla ilgili ellinci saat geride kalırken, Metro İstanbul konuyla ilgli yapılan açıklamada, bakım çalışmalarının 24 Nisan Çarşamba gecesi tamamlanacağı, hattın 25 Nisan Perşembe sabahı normale döneceği belirtildi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, M5 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda süren aksaklığa ilişkin sosyal medya hesabından (X) İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) tepki gösterdi. Kabaktepe paylaşımında şu ifadelerde bulundu:

"TEMAS DEĞİL TOSLAMADIR"

"Yine Algı… Yine Kandırmaca… Yine Yalan…

Algıyla iş yapmak siyasi bir mizaç meselesi gibi görünüyorsa, hakikatin ortaya çıkması da fıtratındandır. Samandıra-Üsküdar metro hattı yaklaşık 2 gündür gerektiği gibi çalışmıyor.

Ne yazık ki CHP’li İBB Belediyesi gerçekleri açıklamak yerine İstanbulluları kandırmanın derdine düşmüş, tuhaf, tutarsız ve sahte açıklamalar yaparak kamuoyunu yanıltıyor.

İBB’li yöneticiler yaptıkları açıklamada "teknik arıza" olduğunu ifade etti. Oysa "teknik arıza" işlemciye dairdir; metro hattındaki sorun teknik değil, "fiziki kaza"dır.

İBB’li yöneticileri bir açıklama daha yaparak "temas" olduğunu söyledi. Oysa "temas" birbirine dokunduğunda olur, metro hattındaki durum "temas" değil, "toslama"dır.

İBB’li yöneticileri aynı açıklamada "zorunlu bakım çalışmaları" ardından metronun açılacağını ifade etti. Oysa kazalardan önce yapılan “bakım”, kazalardan sonra yapılan ise "tamir" olarak adlandırılır.

İBB’li yöneticileri aynı açıklamada olayın "Eğitim Amaçlı" kullanım esnasında olduğunu beyan etti. Oysa metro hattında "vatman" varsa (ki yok), verilen eğitime "eğitim"; vatman yoksa yapılan işe “test sürüşü” denir.

Yeni bir "Yakup’un keçisi damdan düştü" vakası ile karşı karşıyayız.
Yakup değil İbrahim,
keçi değil koç,
damdan düşme değil kurban etme.

Tıpkı;
teknik arıza değil kaza,
temas değil toslama,
bakım değil tamir,
eğitim değil test sürüşü."

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin