Ailecek hırsızlık yaptılar. Girdikleri evlerden 1 milyon lira çaldılar

Bursa'da bir grup hırsız, girdikleri evden 1 milyon liralık para ve ziynet eşyası çaldı. Hırsızların 5'inden 4'ü Osmaniye ve Ankara'da yakalandı. Yaklaşık 100 araç içi ve güvenlik kamerası görüntüsünden tespit edilen şüphelilerin kimliği belirlendi.

Google Haberlere Abone ol
Ailecek hırsızlık yaptılar. Girdikleri evlerden 1 milyon lira çaldılar
DHA

Osmangazi'de 1 Aralık'ta bir evden 1 milyon TL değerinde para ve ziynet eşyası çalındı.

İhbardan sonra İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, 3 eve daha girdiği tespit edilen şüphelileri yakalamak için çalışmalara başladı.

Kamera kayıtlarını izleyen ekipler, şüphelilerin güvenlik kamerası olmayan noktada araçtan indiğini gördü. 

Ailecek hırsızlık yaptılar. Girdikleri evlerden 1 milyon lira çaldılar

ARAÇ İÇİ KAMERADAN BELİRLENDİLER

Belediye otobüslerinin kameralarından da yapılan detaylı incelemelerde şüphelilerin, plakası saptanan araçla Osmaniye'ye gittiği tespit edildi. Teknik ve fiziki takip sonucunda şüphelilerden 4'ünün Osmaniye'de, 1'inin de Ankara'da olduğunu belirlendi. Ekipler, 9 Aralık'ta Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan talimatla her 2 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonla Orhan T., Sıla T. ve Burcu Ç.'yi Osmaniye'de, Murat T.'yi ise Ankara'da gözaltına aldı. Bir şüphelinin yakalanması için ise çalışmalar devam ediyor.

Ailecek hırsızlık yaptılar. Girdikleri evlerden 1 milyon lira çaldılar - Resim : 2

Bununla birlikte şüphelilerin Bursa'ya geldikleri otomobili, güvenlik kameralarının olmadığı yere park edip, hırsızlık yaptıkları adrese taksiyle gittikleri; Orhan T.'nin Sıla T. ile resmi nikahla evli olduğu, Burcu Ç. ile dini nikahla birlikte yaşadığı, Murat T.'nin ise amcasının oğlu olduğu öğrenildi. Bursa'ya getirilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye gönderildi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin