Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan bir ilk! Geleceğin Dünyasında Çocuk ve Çocukluk temasıyla 'Çocuk Zirvesi' hazırlanıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine kapsamında, 'Geleceğin Dünyasında Çocuk ve Çocukluk' temasıyla ilk kez 'Çocuk Zirvesi' düzenliyor.

Google Haberlere Abone ol
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan bir ilk! Geleceğin Dünyasında Çocuk ve Çocukluk temasıyla 'Çocuk Zirvesi' hazırlanıyor

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın çocuk politikalarının ve uygulamalarının çocuk merkezli oluşturulması ve istişare mekanizmalarının aktif olarak çalıştırılması anlayışından yola çıkılarak, bu yıl ilk defa 'Geleceğin Dünyasında Çocuk ve Çocukluk' temasıyla 'Çocuk Zirvesi' düzenlenecek. TBMM Başkanlığı himayesinde, 25-26 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek olan zirvede; politikacılar, akademisyenler, uzmanlar, çocuklar ve gençler yer alacak.

ÇOCUKLAR GÜVENLİ BİR GELECEĞE HAZIRLANIYOR

Çocuklar ile ilgili yürütülen güncel çalışmaların takip edilerek, gelişen teknoloji ile dijitalleşen uygulamalar arasında çocukluk kavramının yeniden tartışmaya açılacağı bu zirvede, geleceğe dair çocuk politikalarının oluşturulması için zemin hazırlanacak. Buna ek olarak çocuk alanında etkili bilgi paylaşımının yapılması, çocukların güvenli bir geleceğe hazırlanması, toplumun bu konudaki farkındalığının artırılması, ulusal platformda yapılan çalışmalar hakkında bilgi ve tecrübe paylaşımının da Çocuk Zirvesi'nin kazanımlarının arasında yer alması planlanıyor.

Farklı başlıklarda birçok panellerin ve konuşmaların yer alacağı Çocuk Zirvesi'nde, alanında uzman kişilerin moderatörlüğünde paneller düzenlenecek, açılış oturumunda 'insani krizlerden etkilenen çocuklar' konusu tmasaya yatırılacak. Bu oturumda, 'göçmen çocukların eğitimi', 'göçmen ailelerin iç dinamikleri, aile içindeki destek sistemleri' ve 'insani krizlerin psikososyal etkileri' değerlendirilecek.

ZİRVE RAPORLARI DEĞERLENDİRİLEREK KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAK

'Medya ve Çocuk' temalı oturumda; 'medyanın çocuk üzerindeki etkileri', 'medyanın çocuklara yönelik sorumlulukları', 'çocuklar açısından medyanın sağladığı fırsatları arttırmak için yapabileceklerimiz', 'çocukların bilinçli medya kullanımında ailelerin ve eğitimcilerin rolü' ve 'çocuklara ilişkin medyadaki haberlerin çocuklar ve toplum üzerindeki etkisi' olmak üzere birçok konu konuşulacak.

'Çocuk ve Gençlerin Geleceğe Dair Beklentileri' temalı oturumda; 'toplumsal katılım ve sorumluluk', 'çevresel bilinç ve sürdürülebilirlik', 'dijital dünyada güvenlik ve bilinçlilik' ile 'eğitim ve kariyer beklentileri' konuları ele alınacak.

Diğer yandan çocuk konusunda uzmanların, akademisyenlerin, çocuk politikalarının üretilmesinde rol oynayan kişilerin de katılım göstereceği zirvenin  değerlendirme notları rapor halinde kamuoyuyla paylaşılacak.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin