Ahmet Çakar TV100 canlı yayınında ateş püskürdü: Suudi Arabistan'da yaşananlar vatana ihanettir. Bu işin sorumlusu Mehmet Büyükekşi'dir. Sayın Erdoğan bu yapılanı kimsenin yanına bırakmaz. Cumhurbaşkanım Türkiye'nin 1 numarasıdır!

Suudi Arabistan'da Süper Kupa maçının ısınmasına Atatürk tişörtüyle çıkma talebi kabul edilmeyen Fenerbahçe ve Galatasaray, sahaya çıkmama kararı verdi. Cansu Canan ile Özgür İfade'de spor yorumcusu Ahmet Çakar TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye ateş püskürdü. Çakar, Suudi Arabistan'da yaşananlar için 'vatana ihanettir' dedi. Çakar, "Sayın Erdoğan bu yapılanı kimsenin yanına bırakmaz! Cumhurbaşkanım bir vatandaş olarak benim reisimdir, Türkiye'nin 1 numarasıdır." ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Çakar TV100 canlı yayınında ateş püskürdü: Suudi Arabistan'da yaşananlar vatana ihanettir. Bu işin sorumlusu Mehmet Büyükekşi'dir. Sayın Erdoğan bu yapılanı kimsenin yanına bırakmaz. Cumhurbaşkanım Türkiye'nin 1 numarasıdır!

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da saat 20.45'te oynanması plananan maça saatler kala, Atatürk krizi yaşandı. Fenerbahçe ve Galatasaray cephesi, sahaya Atatürk'ün "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" ve "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözlerinin yer aldığı pankartlarla sahaya çıkmak istedi.

Ancak Suudi yetkililer, siyasi mesaj kaygısı nedeniyle bu talebe olumsuz yanıt verdi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi (TFF), Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, yaşanan krizin ardından toplantı yapma kararı aldı. Toplantı sonrası Galatasaray ve Fenerbahçe maça çıkmama kararı aldı.

Spor yorumcusu ve eski hakem Ahmet Çakar TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye ateş püskürdü. Çakar, Suudi Arabistan'da yaşananlar için 'vatana ihanettir' dedi.

"SAYIN ERDOĞAN BU YAPILANI KİMSENİN YANINA BIRAKMAZ"

Çakar "Sayın Cumhurbaşkanım bir vatandaş olarak benim reisimdir, Türkiye'nin 1 numarasıdır. Futbolda da benim ağabeyimdir. O da bir futbolcudur. Sayın Erdoğan bu yapılanı kimsenin yanına bırakmaz, bırakmamalı. Bu da spora siyaset falan değildir." ifadelerini kullandı.

Çakar'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

45 yıldır futbolun içerisindeyim. Bunun 20-25 yılı aktif hakemlik 25 yılda aktif medyacı olarak kabaca 45-50 senem bu işin içerisinde geçti.

Son 20 günde yaşadıklarımı inanın hayatımda yaşamadım. 20 gün önce bir hakem dövüldü, ağzı burnu kırıldı. Bugün de dünya futbol tarihine geçti. Uruguay'dan bir arkadaşım aradı, "rezillik" dedi. Kanada'dan evladım aradı "rezillik" dedi. Çin, Japonya, Avusturulya... 'İki Tük takım, güzide kulüp geldiler, oynamadan döndüler' diyorlar.

Futbol federasyonu ve Araplar arasındaki protokolde şun yazıldı mı?

-Maça çıkarken Ulu Önderimizin tişörtlerini giyerler.

-Posterini ellerinde taşırlar.

-Maçtan önce ulusal marşımız söylenir.

Araplar; 'Ben bunu kabul etmiyorum' diyebilir. Kınarız, o zaman siz bakın işinize biz sizle oynamıyoruz. Yok eğer Araplarla bu protokolü koymamışsanız ki öyle görünüyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun Türk futboluna ihanetidir. Daha ağırını söyleyim mi buradan? Sayım Cumhurbaşkanım sizi kandırdılar. Hem Türk devletini hem de Türk futbolunu çok müşkül bir duruma soktukları gibi son zamanlarda Cemal Kaşıkçı cinayetinden sonra belli oradan normalleşmiş ilişkilerimize de zarar verdiler.

Bu zararı Galatasaray-Fenerbahçe vermedi. Bu zararı mutlak Araplar verdi ama federasyon bu işi götüremedi. Böylesi bir rezillikle Türk devletini federasyonu karşı karşıya bıraktılar. Bunun adı zımmen, vatana ihanettir. Türk futbolunu ayaklara düşürmektir.

Ben Mustafa Kemal'i ite kopuğa meze yaptırmam. Yaptıran varsa da karşısında dururum alnını akrışlarım. Bu işin baş sorumlusu Türk futbolunun başında bulunan Büyükekşi adlı şahıstır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin