Ağzı var dili yoktu. İşkence edilerek öldürüldü. Kedi Eros için adalet aranıyor, vatandaşlar isyanda!

İstanbul Küçükçekmece’deki bir sitede bakılan Eros isimli kedi, 1 Ocak’ta sabaha karşı İbrahim Keloğlan tarafından işkence edilerek öldürüldü. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Keloğlan hakkında dava açıldı fakat görülen duruşmada "iyi hal" nedeniyle serbest bırakıldı. Vatandaşlar bu karar isyan etti; sosyal medyada ve düzenlenen eylemlerle Eros için adalet aranıyor.

Ağzı var dili yoktu. İşkence edilerek öldürüldü. Kedi Eros için adalet aranıyor, vatandaşlar isyanda!

İstanbul Küçükçekmece’deki bir sitede bakılan Eros isimli kedi, 1 Ocak’ta sabaha karşı İbrahim Keloğlan tarafından işkence edilerek öldürüldü.

Asansöre binen Keloğlan, Eros'un da orada olduğunu görerek tekmelemeye başladı. Asansörden kaçan kedinin arkasından giden Keloğlan, kediyi yakalayarak işkenceye devam etti. Dakikalarca süren işkence sonucu Eros, hayatını kaybetti. Keloğlan’ın Eros’u işkenceyle öldürdüğü anlar sitenin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Tüm bu görüntülere rağmen Keloğlan, konuyla ilgili davanın 8 Şubat’ta Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmasında, iyi hal indirimi alarak serbest bırakıldı.

Ağzı var dili yoktu. İşkence edilerek öldürüldü. Kedi Eros için adalet aranıyor, vatandaşlar isyanda!

SOSYAL MEDYA AYAĞA KALKTI

İfadesinde kedinin kendisine saldırdığını söyleyen Keloğlan'ın serbest kalması vatandaşların isyan ettirdi. Günlerdir sosyal medyada kedi Eros hakkında #ibrahimkeloglantutuklansın etiketiyle adalet aranıyor.

 Keloğlan'ın oturduğu sitenin sakinleri de eylemlerine devam ediyor. Site sakinleri tencere tava çalarak caninin serbest bırakılmasına tepki gösterirken; Keloğlan'ın Hatay'da yaşayan ailesinin yanına kaçtığı iddia edilmişti.

İZMİR'DE SOKAĞA ÇIKTILAR

İzmir'de hayvanseverler Eros'a adalet için yürüyüş düzenledi. Yürüyüşün sonunda açıklamada bulunan Avukat Bilge Berk, "Geçtiğimiz ay Çiğli'de vicdansızca zehirlenen 13 köpeğimizin sesi olmak için hayvanseverlerle bir araya geldik. Bugün de İstanbul'da bir sitenin asansöründe 6 dakika boyunca işkenceyle öldüren Eros'un sesi olmak için buradayız. Zavallı Eros'u öldüren İbrahim Keloğlan'a hapis cezası istiyoruz. Sokaktaki canlarımıza yapılan şiddete karşı daha ağır cezalar istiyoruz. İndirimsiz ve ertelemesiz hapis cezası istiyoruz" dedi.

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin