Adana Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonda yeni iddialar: Estetik ücretlerinin ödendiği yetmemiş, limitsiz kredi kartı da verilmiş

18 Aralık sabahı CHP'li Zeydan Karalar'ın başkanı olduğu Adana Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonla ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. İddiaların odağındaki isim ise Karalar'ın danışmanı Mürüvet Sızlı. Sızlı'nın ücret ödemediği estetik işlemlerinin yanı sıra rüşvet olarak limitsiz kredi kartı aldığı da dosyaya girdi.

Google Haberlere Abone ol
Adana Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonda yeni iddialar: Estetik ücretlerinin ödendiği yetmemiş, limitsiz kredi kartı da verilmiş

2 gün önce Adana Büyükşehir Belediyesine yapılan rüşvet ve ihaleye fesat operasyonunda gözaltına alınan 10 şüpheli adliyeye sevk edilirken, şebeke liderinin Mürüvet Sızlı olduğu, aldığı rüşvetle 100 bin TL değerinde yüzüne estetik yaptırdığı öne sürüldü.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şafak vakti Adana Büyükşehir Belediyesine ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet operasyonu düzenledi. Ekipler belediye binasında arama yaptı. Operasyonda Adana Büyükşehir Belediyesi Baş Danışmanı Mürüvet Sızlı, Adana Büyükşehir Belediyesi Spor Hizmetleri Şube Müdürü Yuşa D., belediyede GİH (Genel İdari Hizmetler) memuru olarak çalışan Mehmet İlker T. ile birlikte toplam 10 kişi gözaltına alınmıştı.

İHBAR 1 YIL ÖNCE YAPILDI

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2022 yılının Nisan ayında gelen ihbarla Adana Büyükşehir Belediyesinin reklam ihalelerini sıkı takibe aldı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet aldığını tespit ederek şebekeyi tespit etti ve yapılan operasyonla çökertti.

ŞARTNAMALERİ KENDİ YAZDI

Operasyonda 3 reklam firma şirketlerinin sahipleri de yakalanırken şartnamelerin kendilerinin ayarladığı ortaya çıktı. Reklam firmaları, ihaleye katılacak başka firmaları belediyeden öğrenerek şartnameleri sadece kendilerinin kazanacağı şekilde hazırladıkları tespit edildi. Yapılan reklam ihalelerinde son 2 yıldır 3 reklam şirketi dışında kimsenin de alamadığı öğrenildi.

LİMİTSİZ KREDİ KARTI

KOM’un yaptığı operasyonda en çarpıcı detaylardan biri de şebeke liderinin baş danışman Mürüvet S. olduğu öne sürüldü. Mürüvet Sızlı reklam firmalarından aldığı rüşvet paraları ile yüzüne 100 bin TL değerinde estetik yaptırırken ödemeyi de nakit yaptığı öğrenildi. Reklam şirketi rüşvet olarak para vermenin yanı sıra Mürüvet Sızlı’ya ara ara cep telefonu hediye edip, misafirlerinin yemeklerini de ödediği iddia edildi. Mürüvet Sızlı'nın üç reklam şirketinden sınırsız limiti olan kredi kartı aldığı da öne sürüldü.

Operasyonda gözaltına alınan 10 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin