Adana Büyükşehir Belediyesi'nde kan dökmüştü! O saldırgan konuştu: Sadece korkutacaktım

Adana'da Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın özel kalem müdür vekili Samet Güdük'ü öldüren saldırgan Mikail Güvenir'in emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. Güvenir, "Öldürmek istememiştim sadece korkutacaktım" dedi. Öte yandan Güdük için cenaze töreni düzenlendi. Törende konuşan başkan Karalar gözyaşlarını tutamadı, "Bunun arkasında başka bir iş var. Hesap soruncaya kadar peşini asla bırakmayacağız" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Adana Büyükşehir Belediyesi'nde kan dökmüştü! O saldırgan konuştu: Sadece korkutacaktım

Adana’da Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük'ü öldürülen şüpheli adliyeye sevk olurken emniyetteki ifadesinde, ”Öldürmek istemiyordum, sadece korkutmak istedim” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde kan dökmüştü! O saldırgan konuştu: Sadece korkutacaktım

Olay, 12 Şubat günü Seyhan ilçesine bağlı Reşatbey Mahallesi'ndeki Adana Büyükşehir Belediye binasında meydana geldi. İddiaya göre, belediyeye bağlı Halk Ekmek'te çalışan Mikail Güvenir Adana Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük ile konuşmak için makamına gitti. Bir süre sonra aralarında tartışma yaşanınca Mikail Güvenir yanındaki tabanca ile Samet Güdük’ü yaraladı. Mikail G., Samet Güdük’ü vurduktan sonra tabanca ile belediyenin içerisinde defalarca havaya ateş açarak binadan ayrıldı. Mikail G. akabinde bölgedeki Yarbaşı Şehit Erdoğan Çıtak Polis Merkezine giderek teslim oldu. İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri, ağır yaralanan Samet Güdük’ü belediyenin hemen karşısında bulunan özel bir hastaneye kaldırdı. Burada yapılan müdahalelere rağmen Güdük kurtarılamadı.

AKLIMDA VURMAK YOKTU

Şüpheli Mikail Güvenir emniyetteki ifadesinde,” Beni dolandırdı, alacağım vardı vermedi. Sinirlendim vurdum. Pişmanım, aklımda vurmak yoktu, sinirlenip vurdum. Öldürmek istemiyordum, korkutacaktım sadece” dediği öğrenildi.

Şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından kasten adam öldürme suçundan adliyeye sevk oldu. Şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde kan dökmüştü! O saldırgan konuştu: Sadece korkutacaktım - Resim : 2

SAMET GÜDÜK'E SON VEDA

Öte yandan cinayete kurban giden Samet Güdük için cenaze töreni düzenlendi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, törende, Samet Güdük'ün bir çalışan değil kardeşleri, yoldaşları, güzel bir insan olduğunu söyledi.

Güdük'ün Adana'ya, Türkiye Cumhuriyeti'nin al bayrağına, Adana Demirspor'a ve görevine aşık olduğunu ifade eden Karalar, "Ne yazık ki menfur bir saldırıyla kaybettik. Çok üzüntülüyüz. Sabah Emniyet Müdürümüze uğradım. Dedim ki 'Bu bir alışveriş, bir borç-alacak meselesi asla değil. Samet o kadar temiz bir insan, o kadar dürüst bir insan ki böyle bir ilişkinin olması söz konusu değil'. Bu başka bir şey." diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde kan dökmüştü! O saldırgan konuştu: Sadece korkutacaktım - Resim : 3

Karalar, İzmir'de aracına aldığı kişi tarafından öldürülen taksi şoförünü anımsatarak, şöyle devam etti:

"'Açım beni işe al, çocuklarım aç' diye işe aldığım ve sürekli Samet'i ziyaret eden, ona yumurta getiren bir personelimiz tarafından katledildi. Bir trilyon sene düşünseniz böyle bir şey asla akla gelmez. Ben öğleden sonra Sayın Başsavcı'yı da ziyaret edeceğim. Ben bunları biliyorum, tanıyorum. Bunun arkasında başka bir şey var. Bunu çıkartıncaya ve hesap soruncaya kadar peşini asla bırakmayacağız."

Gözyaşlarını tutamayan Karalar, Güdük'ün Büyükşehir Belediyesinde kendisiyle çalışmayı çok istediğini belirtip atanma yazısını göstererek, "Ama diyordu ki 'Başkanım, benim özel kalem (müdürü) yazımı yazacak mı?' 11'inci ayda senin yazını yazdım. Sürpriz yapacaktım sana sürpriz. Sen toprak olacaksın ama bizim gönlümüzde hep yaşayacaksın Samet. Bak seni on binler uğurluyor, ne kadar sevenin var." dedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin