Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan kritik açıklama: Avukatlık kanunuyla ilgili bir taslak çalışmamız var

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'da Avukatlar Günü İftar Programı’na katıldı. Tunç "Avukatlık kanunuyla ilgili bir taslak çalışmamız var." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan kritik açıklama: Avukatlık kanunuyla ilgili bir taslak çalışmamız var

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara 2 No'lu Barosu’nun düzenlediği Avukatlar Günü İftar Programı’na katıldı. 

Tunç, avukatların mesleki hayatını geliştirmek, onların meslek hayatında karşılaştıkları zorlukları ortadan kaldırmaya yönelik önemli çalışmaları geçmişte yaptıklarını ifade etti.

Avukatlıkla ilgili planladıkları çalışmaların olduğunu aktaran Yılmaz, “Yapacağımız, planladığımız çalışmalar da var. Adalet mülkün temelidir diyoruz. Adalet herkese hakkını vermektir. Haklı olanın hakkını vermektir. Adalet insan onurunu korumaktır. Dolayısıyla adaletin tecellisi savunma olmadan mümkün değil. Adaletin tecellisinde çok önemli katkısı olan avukatlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar özellikle 22 yıldan bu yana avukatlarımızın gerek mevzuat anlamında gerek onların görev yaptıkları fiziki kapasitenin arttırılması anlamında mevzuatın iyileştirilmesi anlamında önemli çalışmaları beraber gerçekleştirdik.” açıklamalarında bulundu.

"Avukatlık kanunuyla ilgili de çalışmamızı sürdürüyoruz” diyen Yılmaz şu ifadeleri kullandı:

Bir taslak çalışmamız var. Bilim kurulu üzerinde çalışıyor. Avukat meslektaşlarımızın, barolarımızın da görüşlerini almaya devam ediyoruz.

Ve inşallah yeni avukatlık kanunuyla, ortaklarımızın özellikle sorunlarını ortadan kaldıracak bir temel kanunun inşallah 28’inci dönem parlamentosunun takdirlerine taslağımızı önce cumhurbaşkanlığımıza ve sonrasında da meclis grubumuza ve milletvekillerimize, takdirlerine sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin