Acı tesadüf. Hayatını kaybeden Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez doğum gününde toprağa verildi

TBMM'de kürsüde yaptığı konuşma sırasında fenalaşan Hasan Bitmez dün hayatını kaybetmişti. Hasan Bitmez'le ilgili acı tesadüf ortaya çıktı. Bitmez'in doğum gününde toprağa verildiği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Acı tesadüf. Hayatını kaybeden Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez doğum gününde toprağa verildi

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, İstanbul'da Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Öte yandan Bitmez’in 15 Aralık 1969 yılında dünyaya geldiği ve hayatta olsaydı 54 yaşına gireceği öğrenildi.

TBMM Genel Kurulu'nda kürsüde konuşurken rahatsızlanan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, kaldırıldığı hastanede dün hayatını kaybetmişti. Vefatının ardından TBMM'de resmi tören düzenlenen Hasan Bitmez için bugün İstanbul Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Bitmez'in Babası Salih Bitmez ve akrabaları cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

KARAMOLLAOĞLU'NDAN ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, burada yaptığı konuşmada, Hasan Bitmez ile uzun yıllar birlikte çalıştığını, onun ihlasına ve gayretine şahitlik ettiğini söyledi.
Böyle bir ölümün herkese nasip olmayacağını belirten Karamollaoğlu, "Bir vazifeyi ifa etmesinin hemen arkasından şehadet şerbetini içti. Beklemediğimiz bir anda bu hadise meydana geldi. Şundan emin olun, Hasan Bey kardeşimiz gibi bu davaya hizmet eden insanların adedi pek de fazla değildir." diye konuştu.

Hasan Bitmez'in merhum başbakanlardan Necmeddin Erbakan ile uzun yıllar birlikte çalıştığını hatırlatan Karamollaoğlu, İslam aleminin her köşesinde Bitmez'i tanıyan insanların olduğunu, onunla beraber birçok seyahatte bulunduğunu söyledi.
Cenazeye katılanlara teşekkür eden Karamollaoğlu, "Esas teşekkür genç kardeşlerimize. Burayı dolduran, Hasan Bey kardeşimizden ilham alan, onun yolundan yürümeyi kendileri için şiar edinen kardeşlerimize de ayrıca teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Allah rahmet eylesin, makamları cennet olsun." ifadelerini kullandı.

LİDERLER ORADAYDI

Cenaze törenine 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Hasan Bitmez defnedilmek üzere Zeytinburnu’nda bulunan Merkezefendi Mezarlığı'na götürüldü.

Acı tesadüf. Hayatını kaybeden Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez doğum gününde toprağa verildi

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin