Acı ama gerçek. Depremde etkilenen 2 il dahil 6 ile fatura uyarısı geldi. Borcunu ödemeyen abonelere enerji verilmeyecek

Bir enerji şirketinin genel müdürü, tarımsal sulama abonelerinin borçlarını ödememesi durumunda 2024 bu abonelere hizmet verilmeyeceğini açıkladı. Toplamda 6 ile hizmet veren şirketin, hizmet verdiği iki il Diyarbakır ve Şanlıurfa. Yani 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde birinci derecede zarar gören iki il.

Acı ama gerçek. Depremde etkilenen 2 il dahil 6 ile fatura uyarısı geldi. Borcunu ödemeyen abonelere enerji verilmeyecek

6 Şubat'ta yaşanan felaketin üzerinden bir yıl bile geçmedi. 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiği depremlerde evi yıkılan, yaralanan pek çok insan hayatta kalmaya çalışıyor. Deprem yaşamları etkilediği gibi işleri de etkiledi. Özellikle bölgedeki çiftçilerin zor durumda olduğu bilinen bir gerçek.

Tam da bu günlerde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 6 ile hizmet veren bir enerji şirketinden abonelerine uyarı geldi. Şirket, 2024 yılında borçlu abonelere enerji verilmeyeceğini bildirdi. Şirketten yapılan açıklamada 31 Aralık 2023'ün borçları ödemek için son tarih olduğu belirlendi.

Şirketin hizmet verdiği illerden iki tanesi ise Diyarbakır ve Şanlıurfa. Yani 6 Şubat Kahramanmaraşlı depremlerde birinci derecede zarar gören ve OHAL Bölgesi ilan edilen illerden ikisi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin