ABD Başkanı Biden ve İsrail Başbakanı Netanyahu arasında kritik görüşme

ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu; rehinelerin serbest bırakılması, Gazze’ye insani yardımlar ve kuzeyde bu hafta açılması planlanan geçide ilişkin konular hakkında bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
ABD Başkanı Biden ve İsrail Başbakanı Netanyahu arasında kritik görüşme

Biden ve Netanyahu, kritik bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

Beyaz Saray’dan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Başkan Biden bugün erken saatlerde Başbakan Netanyahu ile görüştü. Başkan, bu ayın başlarında İran'ın benzeri görülmemiş füze ve insansız hava aracı saldırısına karşı verilen başarılı savunmanın ardından İsrail'in güvenliğine olan sarsılmaz bağlılığını bir kez daha teyit etti.

Ayrıca Gazze'de derhal ateşkes sağlanmasıyla birlikte rehinelerin serbest bırakılmasını güvence altına almak üzere devam eden görüşmeleri de gözden geçirdiler. Başkan, diğer 17 dünya lideriyle birlikte, ateşkesin sağlanması ve Gazze halkının rahatlaması için Hamas'ın vatandaşlarını gecikmeksizin serbest bırakmasını talep eden açıklamasına atıfta bulundu.

Başkan ve Başbakan ayrıca bu haftadan itibaren kuzeyde geçişlerinin açılması hazırlıkları da dahil olmak üzere Gazze'ye insani yardım ulaştırılmasındaki artışları ele aldı. Başkan bu ilerlemenin insani yardım örgütleriyle tam bir koordinasyon içerisinde sürdürülmesi ve geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Liderler Refah konusunu da ele aldılar ve Başkan net tutumunu yineledi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin