9 günlük bayram tatili başladı. Yola çıkacaklar dikkat! 'Kilit kavşak'ta trafik yoğunluğu

9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla 43 ilin geçiş güzergahında yer alan ve 'kilit kavşak' olarak adlandırılan Kırıkkale'de, bugün de trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Google Haberlere Abone ol
9 günlük bayram tatili başladı. Yola çıkacaklar dikkat! 'Kilit kavşak'ta trafik yoğunluğu

Ramazan Bayramı bu yıl 10 Nisan Çarşamba günü başlayacak. Normal şartlarda bayramın bir gün öncesi olan 9 Nisan Salı günü yarım gün oluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise memurlar için bayram öncesindeki 1.5 günlük sürenin idari izni olacağını duyurdu. Bu karar ile birlikte kamu kurumu çalışanları 8-9 Nisan’da idari izinli olacak. İdari izin öncesi 6 Nisan Cumartesi ve 7 Nisan Pazar gününe denk geldiğinden hafta sonu da bayram tatiline eklendi. 9 günlük bayram tatili geçtiğimiz cuma günü başladı.

Tatil ile birlikte trafik yoğunluğu da başladı. 43 ilin geçiş güzergahında yer alıp, 'kilit kavşak' olarak adlandırılan Kırıkkale'de, bugün de trafik yoğunluğu sürdü.

Kırıkkale'de sabah saatlerinde göze çarpan yoğunluk, öğle saatlerinde daha da arttı. Kent geçişinde uzun araç kuyrukları oluştu. Kırıkkale- Ankara kara yolunda araçlar saatte 70 kilometre hızla ilerlerken, yolda zaman zaman kazalar oldu. Polis ve jandarma ekipleri, ulaşımın aksamaması için güzergahtaki kavşakların bazılarını dönüşe kapattı. Trafik yoğunluğunun arife günü gece saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin