9 AVM'den konkordato talebi. Mahkeme geçici mühlet verdi

Marmara Forum ve Forum İstanbul gibi büyük AVM'lerin de aralarında olduğu 9 AVM 600 milyon euroluk banka borçları dolayısıyla konkordato talep etti. Mahkemenin ise geçici 3 aylık mühlet kararı verdiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
9 AVM'den konkordato talebi. Mahkeme geçici mühlet verdi
İHA

Forum İstanbul ve Marmara Forum dahil 9 alışveriş merkezi (AVM) için konkordato talep edildi.

Bu AVM'lere 26 Aralık 2023 itibarıyla geçici mühlet kararı verildi. AVM'lerin ise 600 milyon euroluk banka borcu olduğu ortaya çıktı.

AVM'lerin bin 500 mağazaya ev sahipliği yaptığı ve senelik 76 milyon ziyaretçi ağırladığı bilgisi aktarıldı. Kararın paydaşları koruma için alındığı belirtildi.

KONKORDATO NEDİR?

İflas anlaşması veya konkordato batık durumdaki şirketlerin borçlarını karşılayabilecekleri koşullar dâhilinde ödemek için alacaklılarıyla mahkemelerce yaptıkları anlaşmalara denir.

Bu anlamıyla tarihte "Papalık makamıyla başka hükûmetler arasında yapılan anlaşmalar" için kullanılmıştır.

Günümüzde ise hukuk ve ekonomi alanlarında batık durumunda, alacaklıların, alacaklarını belli bir plana göre almaları için aralarında yaptıkları sözleşme anlamında kullanılmaktadır. Türkçeye iflas anlaşması olarak geçen konkordato, borçlunun, alacaklılarının üçte ikisiyle anlaşarak borçlarının en az yarısını ödemesi ve kalanını da ödeme planına bağlamasıdır.

Ticaret mahkemesinin onayladığı bu anlaşmada alacaklılar, alacaklarının belli bir bölümünden feragât eder ya da vadesi gelmiş borçların vadesi uzatabilirler.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin