88. Büyük Atatürk Koşusu Ankara'da tamamladı. Soğuk havaya aldırış etmediler. Dereceye girenler belli oldu

88. Büyük Atatürk Koşusu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 104'üncü yıl dönümü kapsamında Ankara'da düzenlendi. Yaklaşık 3 bin koşucunun katıldığı 88'nci Büyük Atatürk Koşusu Dikmen Keklikpınarı'ndan başladı. Koşucular zorlu hava şartları ve yağmura aldırış etmeden koştu. Kadınlarda ve erkeklerde günün kazananları belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
88. Büyük Atatürk Koşusu Ankara'da tamamladı. Soğuk havaya aldırış etmediler. Dereceye girenler belli oldu
DHA

Bugün (24 Aralık 2023 Pazar) yapılacak olan 'Büyük Gazze Yürüyüşü' sebebiyle güzergahı değişen koşu, Ankara Garı yerine Anıttepe Yaşam Boyu Koşu Parkuru'nda sona erdi.

Zorlu hava şartlarına aldırış etmeyen koşucular bu anlamlı günde 10 kilometre koştu.

Koşunun sonunda kadınlarda ve erkeklerde derece yapanlar belli oldu.

KADINLARDA NURSENA ÇETO BİRİNCİ

Koşu sonucunda kadınlarda; Nursena Çeto 1'inci, Pınar Demir 2'nci ve Hasibe Demir 3'üncü oldu.

88. Büyük Atatürk Koşusu Ankara'da tamamladı. Soğuk havaya aldırış etmediler. Dereceye girenler belli oldu

ERKEKLERDE BAHATTİN ÜNEY BİRİNCİ

Erkeklerde ise; Bahattin Üney 1'inci, Ramazan Özdemir 2'nci ve Abdurrahman Gediklioğlu 3'üncü oldu.

Koşuda dereceye giren sporcular için ödül töreni düzenlendi. Koşuculara ödüllerini; Ankara Vali Yardımcısı Cem Afşin Akbay, Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ve Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar takdim etti.

88. Büyük Atatürk Koşusu Ankara'da tamamladı. Soğuk havaya aldırış etmediler. Dereceye girenler belli oldu - Resim : 2

KOŞU ANITKABİR'İN YANINDA BİTTİ

Koşuların ardından basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan TAF Başkanı Fatih Çintimar, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan 12 askerimize başsağlığı dileyerek, "Bugünkü bu koşuyu şehitlerimiz ve Gazze'deki mazlumlar adına da koştuk. Hava çok soğuk ve yağmurluydu. Gazze ile ilgili bir anma mitingi olacağından dolayı parkurda değişiklik yaparak koşuyu Anıttepe Stadyumu içerisinde tamamladık. Anıtkabir'in karşısında bir mekan oldu. Atatürk adına koşulan bir yarışın Anıtkabir'in yanında bitmesi ayrı bir güzellik oldu. Bunun için yarışan bütün sporculara teşekkür ediyorum. 81 ilimizden sporcu katılması ayrı bir güzellik. 5 ülkeden sporcu var. Kulüplerimiz var, bütün illerden master sporcularımız var" dedi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin