8 asırlık medrese yazı tahtasına döndü. Sivas'taki Çifte Minareli Medresesini sprey boyayla boyadılar. 4 şahıs hakkında soruşturma

Sivas'taki 751 yıldır ayakta duran Çifte Minareli Medresesine sprey boyayla yazılar yazıldı. Medreseye zarar veren 4 şahıs hakkında soruşturma başlatılırken Sivas Valiliği tarafından da konuya dair açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
8 asırlık medrese yazı tahtasına döndü. Sivas'taki Çifte Minareli Medresesini sprey boyayla boyadılar. 4 şahıs hakkında soruşturma
İHA

Sivas'ın tarihi kent meydanında yer alan Çifte Minareli Medrese 1271 yılında İlhanlılar Veziri Şemseddin Cüveyni tarafından yaptırıldı.

Ancak süslemeli taç kapısı ve tuğla, çimi örgülü iki minaresi ile dikkat çeken medrese resmen yazı tahtasına döndü.

Bazı şahısların medreseye sprey boya ile yazı yazması ekipleri harekete geçirdi. 4 şahıs hakkında soruşturma başlatıldı.

"BUNUN TELAFİSİ YOK"

Gördüğü manzara karşısında üzgünlüğünü dile getiren Harun Yıldırım, “Az önce dikkatimi çekti, hemen telefonumu elime aldım. Fotoğrafını çektim çok üzüldüm. Gerçekten bugüne kötü başladım. Bunun telafisi yok. Daha önce ben bu tehlikeyi sezmiştim. Duvarlarda birçok yazılar var. Bu tarz insanlar cezalandırılmalı. Suça karşı sıcak soba kanunları vardır. Eliniz değdiğinde 7 yaşında 70 yaşında soba yakar değil mi? Ceza adildir, anındadır, caydırıcıdır. Suç olduğu zaman anında cezalandırmamız gerekiyor. Bana göre çok büyük bir suç bu. İnşallah bir daha tekrarlamaz bu tarz olaylar” ifadelerini kullandı.

8 asırlık medrese yazı tahtasına döndü. Sivas'taki Çifte Minareli Medresesini sprey boyayla boyadılar. 4 şahıs hakkında soruşturma

"AHLAKSIZCA YAZILAR YAZIYORLAR"

Ali Demir ise, “Şuan ki gençlerimize biz tarihi öğretmiyoruz. Öğretmediğimiz için de, tarihi bilmedikleri için böyle edepsizce, ahlaksızca yazılar yazıyorlar. İnşallah ceza alırlar. Alsınlar ki örnek olsun, diğerleri yapmasın. Tarihimize, geçmişimize, atamıza, ecdadımıza zarar vermesinler. Onları yattıkları yerde incitmesinler diye düşünüyorum” diye konuştu.

8 asırlık medrese yazı tahtasına döndü. Sivas'taki Çifte Minareli Medresesini sprey boyayla boyadılar. 4 şahıs hakkında soruşturma - Resim : 2

SİVAS VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Sivas Valiliği tarafından konuya dair yapılan açıklamada , “Geçtiğimiz günlerde şehrimizin en önemli tarihi miraslarından birisi olan Çifte Minareli Medresenin yan duvarlarına bazı kişilerce sprey boya kullanılarak yazılama yapıldığı tespit edilmiştir. 16 Aralık günü 22.10 sıralarında meydana gelen olaydan hemen sonra Sivas İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce yapılan çalışmalarda; 4 şüpheli şahıs gözaltına alınmış olup, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet suçundan şahıslar hakkında adli soruşturma başlatılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin