70 bin TL maaşla çalıştırılacak işçi bulunamıyor! Bu sektörde maaşlar 150 bin TL'yi bulabilir

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle hasar alan illerden biri olan Malatya'da kentin yeniden inşası için çalışmalar devam ediyor. Firmalar 70 bin TL maaşla çalıştıracak usta bulmakta zorlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
70 bin TL maaşla çalıştırılacak işçi bulunamıyor! Bu sektörde maaşlar 150 bin TL'yi bulabilir
İHA

6 Şubat depremleri nedeniyle yapıların zarara uğradığı Malatya'da konut inşasının yoğunluğu sebebiyle inşaat sektöründe işçi bulma sorunu patlak verdi.

Firmalar 70 bin lira maaşla çalıştırılacak sıva, kaynak ve boya ustası bulmakta zorlanıyor.

Durumun böyle devam etmesi sonucunda yeni yıl sonrası maaşın 150 bin lira olabileceği söyleniyor.

"BARINMA SORUNU YAŞANIYOR"

Depremlerin üzerinden 10 ay geçmesine rağmen 60-70 bin TL maaşla çalıştıracak usta bulamadıklarını ifade eden Bülbüloğlu, "Deprem bilgesi diğer illerde olduğu gibi Malatya’da kentin imarı ve inşası için çalışmalar sürüyor. Depremlerde en fazla etkilenen 4 ilden biri olan Malatya’da ciddi bir anlamda barınma ve işyeri sorunu yaşanıyor. Diğer taraftan da yıkımlarla birlikte Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından rezerv alanlarındaki kalıcı konutlar için çalışmalara başlanıldı. Bununla birlikte vatandaşların kendi arsa ve bahçelerine müstakil yapılar inşa ederek barınma problemini çözmeye çalışıyor. Bu çalışmalar devam ederken, inşaatlarda çalışacak usta noktasında ciddi anlamda sorun yaşıyoruz. Sıva, duvar, boyacı ustalığı gibi mesleklerde 60-70 bin TL maaşla çalıştırılacak usta bulma noktasında ciddi anlamda sıkıntı yaşıyoruz” dedi.

70 bin TL maaşla çalıştırılacak işçi bulunamıyor! Bu sektörde maaşlar 150 bin TL'yi bulabilir

"MAAŞLAR 150 BİN TL'YE ULAŞABİLİR"

Yeni sezonda maaşların 150 bin TL'ye çıkmasından endişe ettiklerini kaydeden Bülbüloğlu, "Sezonun sonuna gelmiş durumdayız yeni sezonda yerinde dönüşümler, orta hasarlı binaların tadilatları, TOKİ konutlarda ki yeni etap çalışmaları da üst üste gelince usta maaşlarının 100 -150 bin TL ulaşarak ciddi bir sıkıntının yaşanacağı görülüyor. Bu noktada yetkili isimlerin konuya ilgi göstermesini bekliyoruz. El emeği ile çalışan ustalarımızı her zaman savunuyoruz ama vatandaşlarımız da yazık. Yeni sezon için önlem alınmalı aksi taktirde özellikle yerinde dönüşüm konusunda ciddi sıkıntıya neden olabilecektir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin