7 büyüklüğünde deprem uyarısı yapılan ilçeye konteyner nakliyatı

7 ve üzeri deprem uyarısında bulunan Hakkâri'de harekete geçildi. Şemdinli ilçesine muhtemel bir deprem öncesi geçici barınma imkanı sağlamak amacıyla kurulması planlanan konteyner 200 ilçeye ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
7 büyüklüğünde deprem uyarısı yapılan ilçeye konteyner nakliyatı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde muhtemel bir deprem öncesi geçici barınma imkanı sağlamak amacıyla kurulması planlanan konteynerlerin nakli başladı.
Hakkari Valisi Ali Çelik, beraberindeki Vali Yardımcıları Buğra Karadağ,Tayyar Emre Mahmutoğlu ve Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş ile Şemdinli ilçesinde AFAD’ın yaptığı çalışmaları yerinde inceledi. AFAD’ın Şemdinli’deki konteyner stokunu inceleyen Vali Çelik, yetkililerden devam eden deprem tedbirleri ve çalışmaları hakkında bilgi aldı. Daha sonra açıklamalarda bulunan Vali Çelik, muhtemel bir depremde geçici barınma imkânı sağlamak amacıyla kullanılacak konteynerlerin kente gelmeye başladığını belirterek; Hakkari merkeze bin, Yüksekova’ya bin ve Şemdinli’ye 500 adet olmak üzere planlanan konteynerlerin 200 adedinin ilk aşamada Şemdinli’ye ulaştığını söyledi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Hakkar'i merkezli bir depremin ardından bölgenin 7'lik depreme gebe olduğunu söylemişti. 

TMMOB Hakkari İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Evin Gezer, de sık sık orta ölçekli depremlerle sallanan ve fay hattı üzerin kurulan  şehir için "Her an 7 büyüklüğünde deprem olabilir" uyarısında bulunmuştu. 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin